Medicin til ADHD børn

10/16/2011 by admin

Der er en bred vifte af medicin til rådighed for ADHD børn. Stimulanser kommer kort og lang sigt. Hvis stimulanser ikke er effektive, er anti-depressiva det næste valg til medicin. Stimulerende medicin afhænger ikke kropsvægt for dosering; en 5-årig kan være på den samme dosis som 12-årig. Dosis bestemmes ved trial and error. Ændringer i adfærd bør drøftes med den ordinerende læge. Kan snart være behov for en ændring på doseringen.

Korttidsvirkende

Narkotika, der sidste 4 til 8 timer anses for korte eller mellemliggende handler narkotika. Disse typer af medicin kan være nødvendigt at blive taget flere gange om dagen at give behandling for en hel skoledag. Ritalin og Adderall er de mest almindelige valg. Andre lægemidler omfatter Metadate Skadestuen, Methylin Skadestuen, Dexedrine og Dextrostat. Hver af disse medikamenter vil have deres egen bivirkninger, og al medicin bør overvåges nøje. Ændringer i doseringen kan reducere uønskede bivirkninger.

Langtidsvirkende

Langtidsvirkende stimulanser vil undvære en dosering i 12 timer. Disse medicin skal tages én gang om dagen. Dette eliminerer behovet for medicin i skolen. I virkeligheden, vil de stadig være effektiv efter skolen når studerende forsøger at fuldføre hjemmearbejde. Vyvanse, Adderall XR, Concerta, Daytrana og Ritalin LA er alle langtidsvirkende stimulerende medicin. Alle disse medikamenter er i pilleform. Hvis barnet er i stand til at sluge piller, skal han bruge kortsigtede medicin, der kan tygges.

Bivirkninger

Bivirkninger til stimulerende medicin omfatter en nedsat appetit, hovedpine, mavesmerter og problemer med at få til at sove. Sikre tilstrækkelig ernæring ved alle måltider, hvis appetitten er nedsat. Tage medicin med mad, hvis stomachaches er et problem. Behandle hovedpine med over-the-counter medicin efter behov. Tilføjelsen af melatonin i aften kan reducere problemer med at falde i søvn. Melatonin er en naturlig søvn støtte tilgængelige i håndkøb. Overveje at ændre dosis eller medicin, hvis symptomer er alvorlige eller forstyrre normale aktiviteter.

Andre behandlinger

Nogle børn ikke kan tåle stimulanser. Strattera er en ikke-stimulerende alternativ, som er effektiv især med børn, der har nogle angst. Andre medikamenter, der kan blive retsforfulgt er Wellbutrin eller Clonidin. Når sameksisterende betingelserne er til stede, gennemgå alle muligheder omhyggeligt. Adfærdsterapi og kognitiv terapi kan også bruges til at forbedre adfærd i skolen og i hjemmet.

Advarsel

Spor ændringer i adfærd nøje. Ændre doser og medicin, hvis man ikke giver effektiv behandling. Kontakt en læge, hvis der opstår en pludselig ændring i personlighed; nogle af disse medikamenter kan forårsage en ændring i hjernens kemi i nogle børn med sameksisterende tilstande såsom autisme eller aspergers.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com