Bivirkninger af ADHD-medicin

05/29/2011 by admin

Bivirkninger af ADHD-medicin

ADHD, forkortelse af opmærksomhed underskud hyperaktivitet lidelse, er en medicinsk tilstand karakteriseret ved hyperaktiv, uopmærksom og impulsiv adfærd. Mange personer diagnosticeret med ADHD behandle denne lidelse med ordineret medicin. De fleste læger ordinere stimulanser som indeholder enten methylphenidat eller amfetamin salte, som har tendens til at gøre ADHD patienter mere rolig og fokuseret. Mens ADHD medicin kan bidrage til at reducere de problematiske symptomer på ADHD, har medicin, der også et par fælles bivirkninger.

Nedsat appetit

En af de almindelige bivirkninger af ADHD-medicin er nedsat appetit niveauer. Denne bivirkning er langt mere almindeligt hos børn end hos voksne. Hvis et barn tabe for meget, bør forældre Sørg for, at han spiser flere sunde og højt kalorieindhold snacks i løbet af dagen. Snacks bør omfatte en protein og et kulhydrat. Gode valg omfatter jordnøddesmør med æbler, kiks og ost, toast og hårdkogte æg og bagels med mælk.

Hovedpine

Hovedpine er en anden almindelig bivirkning af ADHD-medicin. Tager medicin med mad kan bidrage til at slippe af med hovedpine. Undertiden skyldes hovedpine medicinen iført alt for hurtigt, som kaldes en "rebound virkning." Disse rebound effekt hovedpine er langt hyppigere hos patienter, der tager korttidsvirkende ADHD medicin. Patienter bør tale med deres læge om at skifte til en længere virkende ADHD medicin.

Mave nød

Mange enkeltpersoner, der tager stimulerende medicin til at kontrollere ADHD symptomer også lider af mavesmerter, diarré, forstoppelse og mavesmerter. Disse maveproblemer forsvinder typisk efter de første par uger. Kroppen har ofte kun brug for tid til at vænne sig til ADHD-medicin. Dem, der har mave nød bør prøve at tage medicinen med et måltid for at se, hvis det generer deres mave mindre. Disse mennesker bør også forsøge at spise deres aftensmåltid senere end normalt, timing det for Hvornår ADHD-medicin har slidt off.

Søvnløshed

En anden bivirkning af ADHD-medicin er søvnløshed. Personer, der har problemer med at falde i søvn om natten skal forsøge at bosætte sig i en sengetid rutine, der omfatter slappe af og nyde en rolig aktivitet i mindst 30 minutter før sengetid. Rolige aktiviteter omfatter læser en bog, at sammensætte et puslespil eller meditere. Farve ofte hjælper unge børn at slappe af. Fordi ADHD patienter har brug for sammenhæng i deres tidsplaner, skal de forsøge at gå i seng på samme tid hver aften og vågne op på samme tid hver morgen.

Moodiness

Mens de fleste ADHD medicin patienter roligere og gladere, blive nogle individer ekstremt rolig og lunefuld. Ekstreme humørsvingninger kunne tyde på, at dosis er for høj. Men hvis humør ændringer sker omkring det samme tidspunkt hver dag, det er sandsynligvis et tegn på, at ADHD-medicin er iført off. Denne rebound effekt angiver typisk, patienten har brug for en ekstra korttidsvirkende dosis af medicin eller en ændring i ADHD medicin.

Sjældne bivirkninger

Der er nogle alvorlige bivirkninger, der påvirker kun en lille procentdel af personer at tage ADHD medicin. Disse sjældne bivirkninger omfatter smerter i brystet, åndedrætsbesvær, opkastning og racing hjerte rum. Nogle børn oplever episoder af Mani, vrangforestillinger tænkning og auditive eller visuelle hallucinationer, når de begynder at tage ADHD stimulerende medicin. Medicinske forskere mener, at medicin, der blot forstærke eksisterende mentale betingelser; de udløse ikke psykotiske episoder i mentalt sunde børn.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com