Lavere urinvejsinfektion

12/27/2011 by admin

Lavere urinvejsinfektion

Urinvejsinfektioner er almindelige betændelser i urinvejene, som omfatter nyrerne og urinlederne, samt blæren og urinrøret. Nedre urinvejsinfektioner er disse betændelser, der påvirker blæren og/eller urinrøret. Disse infektioner tendens til at være mindre alvorlig end de øvre urinvejsinfektioner og derfor let behandlede.

Øvre urinveje og nedre urinveje

Den vigtigste funktion af urinvejene er at fjerne det affald oprustning fra kredsløbet. De øvre urinveje, som nyrerne og urinlederne, er ansvarlig for filtrering affaldsprodukter fra blodet og bruger dem til at skabe urin. De nedre urinveje, blæren og urinrøret, er ansvarlig for opbevaring af urin og derefter slippe det fra kroppen.

Årsager

Grunden til, at nedre urinvejsinfektioner er så meget mere udbredt end øvre urinvejsinfektioner er fordi næsten alle af disse infektioner begynde der. Bakterier, der normalt findes på huden eller i tarmkanalen er spredt ind i urinrøret, røret, hvorigennem urinen er skubbet fra kroppen. De fleste af tid, dit immunforsvar tager sig af bakterier, men når det mislykkes, en infektion udvikler. Bakterierne formere og rejse op i urinvejene, irriterende foring, som de gør.

Symptomer

Nedre urinveje infektion symptomer kommer ofte med smerter eller ubehag ved vandladning. Du kan opleve en brændende fornemmelse, når du tisse. En nedre urinvejsinfektion ofte kommer med brændende eller smerter i bækkenet samt. Du kan føle trang til at urinere hyppigt, men ikke være i stand til at lade mere end en lille smule af urin på et tidspunkt. Den urin, der kommer ud kan være mørk og overskyet. Det kan også være smellier eller mere skarp end sædvanligt.

Behandling

Nedre urinvejsinfektioner er generelt mindre alvorlig end øvre urinvejsinfektioner. Dette skyldes, at bakterierne ikke har rejst så langt op dine urinveje og har gjort mindre skade på din urinvejene. Nedre urinvejsinfektioner kan ofte blive behandlet i hjemmet, ved hjælp af over-the-counter medicin eller indtage en mængde af tranebærsaft, mens dit immunforsvar tager sig af bakterier. I nogle tilfælde kan det være klogere at have din sundhedspleje udbyder ordinere receptpligtige antibiotika, såsom amoxicillin. I begge tilfælde, hvis dine symptomer ikke har ryddet op i et par dage, kan din infektion have forværret. Kontakte din sundhedspleje udbyder, hvis dette sker.

Forebyggelse

Nedre urinvejsinfektioner kan forebygges gennem god hygiejne. Holde din genitale område, rent og tørt. Vask dine kønsdele, dagligt og efter samleje med mild sæbe og vand. Vandladning efter sex kan også hjælpe med at forhindre eventuelle bakterier, der kan spredes i din urinrøret under handling i at starte en infektion. Undgå at bære tætsiddende undertøj eller bukser. Du kan også forhindre nedre urinvejsinfektioner ved at fremme god urin sundhed gennem drikke tranebærsaft eller med C-vitamin kosttilskud.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com