Koldt vandterapi & psykiatrisk behandling

11/28/2011 by admin

Koldt vandterapi, praksis for at opleve kraftige stød af koldt vand til kroppen, er lidt ukendt alternativ metode til at forbedre mange elementer af både fysiske og mentale sundhed. Det kan forbedre en lang række kropslige lidelser, som muskel og ledsmerter, immundefekt og blodcirkulation, og kan endda hjælpe bekæmpe træthed og depression.

Fysiske effekter

Koldt vandterapi har mange sundhedsmæssige fordele for kroppen, og forskning har bevist sin positive virkning på immunitet. Undersøgelser har vist aktivitet af perifere cytotoksiske T-lymfocytter i folk mere jævnligt udsat for koldt vand har stærkere, bedre arbejder immunforsvar end andre. Terapi kan også støtte mennesker, der lider af kronisk hjertesvigt, kronisk træthedssyndrom og nogle former for ikke-lymfoide kræft. Ved direkte udsætter kroppen til naturlige stress som koldt vand, kan der opnås andre sundhedsmæssige fordele, herunder øget blodgennemstrømning, og et fald i smerte og inflammation.

Psykiske effekter

Koldt vandterapi sagdes at have været praktiseret af middelalderlige riddere og kampsport mestre og endda i forskellige gamle religiøse traditioner at ikke kun rense og forynge kroppen men at helbrede sind og ånd i en måde at blive mere i ét med naturen.

Mental sundhedseksperter hævder i dag, koldt vandterapi kan gavne vores sind ved at afbryde visse mønstre vi vokse vant til, ellers kendt som Neuro Lingvistisk Programmering. Det fremmer instant højenergi niveauer og frigiver endorfiner, effektivt lysere humør. Ligesom det kan hjælpe med træthed, kan kolde vandterapi også hjælpe med depression, fordi to tendens til at være forbundet.

Metoder

Et par forskellige metoder kan praktiseres for koldt vandterapi effekter nemt. En måde er at placere nøgne fødder på en kold overflade, og hvis du bor oppe nordpå, endda i sne. Også, gnide din hud med sne kan være en god måde at opnå disse effekter. En anden er at tage en dyb indånding, arch baglæns, holde vejret, derefter langsomt og metodisk hæld en spand iskoldt vand over hovedet. Kold luft kamre eller Kryoterapi, har vist sig for at fremskynde den metaboliske sats meget hurtigt. Kolde brusere på omkring 20 grader eller koldere er den mest praktiske og tilgængelige mulighed. Blot at tage kolde brusebade engang imellem, men opnår ikke som stærke resultater som mere ekstreme foranstaltninger nævnt, som stående barfodet i sneen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com