Sikkerhed af Tobramycin & dexamethason øjendråber

09/30/2011 by admin

Sikkerhed af Tobramycin & dexamethason øjendråber

Tobramycin øjendråber er antibiotika øjendråber anvendes til at behandle eller forebygge bakteriel øjeninfektioner. Dexamethason øjendråber er binyrebarkhormon øjendråber anvendes til behandling af betændelse i øjet. Tobradex er en kombination øjendråber, der indeholder både tobramycin og dexamethason. Disse medikamenter virker godt, men de kan skabe bivirkninger hos følsomme personer.

Tobramycin øjendråber

Ifølge Drugs.com, er den eneste kontraindikation for brug af tobramycin øjendråber, hvis en person er allergisk over for tobramycin. Ved hjælp af tobramycin øjendråber i en person, der bærer en allergi over for tobramycin kan forårsage øjenlåg svulme og kløe. Det kan også forårsage øjeæblet at blive rød og kløende.

Dexamethason øjendråber

Dexamethason øjendråber kan helbrede betændelse af øjeæblet. Men fordi de er et kortikosteroid øjendråber, de bærer risikoen for mere alvorlige bivirkninger. Dexamethason øjendråber bør ikke anvendes hos patienter der er allergiske over for dexamethason. Derudover kan langvarig brug af dexamethason øjendråber resultere i udviklingen af grå stær og en stigning i trykket i øjet, der kan føre til glaukom.

Tobradex

Tobradex øjendråber er almindeligt anvendt i øjet pleje. De bærer de antibiotiske egenskaber af tobramycin og dexamethason anti-inflammatoriske egenskaber. Enkeltpersoner bruge tobradex øjendråber skal være opmærksom på eventuelle allergier, de kan have enten tobramycin eller dexamethason, som de vil blive udsat for både. Dexamethason del af Tobradex stadig bærer risikoen for at udvikle grå stær og grøn stær fra langvarig brug.

Herpetisk øjeninfektioner

Herpes simplex virustype, man er den virus, der forårsager forkølelsessår. Næsten alle mennesker bærer denne virus. Vores immunforsvar holder denne virus forårsager problemer det meste af tiden. Imidlertid svække dexamethason øjendråber midlertidigt øjets immunforsvar. Hvis en person har en aktiv herpetisk øjeninfektion eller en historie af tilbagevendende herpetisk øjeninfektioner, bør han ikke bruge dexamethason øjendråber. Dermed kan tillade virus at inficere øjet.

Generelle oplysninger

Hvis en person med ingen allergi over for tobramycin eller dexamethason bruger Øjendråberne kun som anvist af optiker eller øjenlæge, er risikoen for at udvikle bivirkninger ekstremt lav. Lejlighedsvis en persons øjne vil udvikle grå stær og/eller glaukom hurtigere end sædvanligt fra dexamethason øjendråber, men det er sjældent.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com