Glykæmisk indeks kost fødevarer

07/30/2011 by admin

Glykæmisk indeks kost kan fremme bedre sundhed og vægttab hvis fulgt korrekt. Visse fødevarer er sundere end andre på det glykæmiske indeks. Således, at vide, hvilke fødevarer at vælge kan hjælpe dig med at opnå optimal sundhed og vægt tab.

Om kost

Hver mad er tildelt et nummer fra 1 til 100 på det glykæmiske indeks (herefter benævnt bare "GI"). Fødevarer er kategoriseret som høj, moderat og lav. Dem, der står højt på GI rangeres 70 og derover. Medium-GI fødevarer er mellem 56 til 69, og lav-GI fødevarer er på 55 og nedenfor. Hvis en fødevare har et højt på GI, angiver det mad udgivelser sukker hurtigt ind i blodbanen. Fødevarer med lavt på GI slip sukker langsomt. Hvor hurtigt eller langsomt fødevarer frigive sukker påvirker stofskiftet og derfor hvor hurtigt vi bliver sultne igen efter at have spist. Mål mens efter kosten er at spise fødevarer lav i GI--disse fødevarer afværge sult og hjælp du mister vægt. Kost kan også hjælpe diabetikere, der må se deres sukkerindtag; fødevarer med lavt på GI forårsager ikke en stigning i blodsukkeret.

Hvorfor glykæmisk kost fødevarer hjælpe dig tabe sig

Mest, men ikke alle, af fødevarer, lavt på GI tendens til at være sundere fødevarer. Mange frugter og grøntsager er lavt GI, mens raffineret, stivelsesholdige fødevarer, der er høj i kalorier og fedt er højt på GI. Derfor findes en sammenhæng mellem passende kalorieforbrug og sit niveau på det glykæmiske indeks. Ligeledes, fødevarer, der påvirker stofskiftet kan skabe følelser af sult og mæthed; fødevarer lavt GI, som bær, kan øge stofskiftet, der henviser til, at fødevarer med højt på GI kan bremse det ned.

Bedste fødevarer til at forbruge

Frugter lavt GI omfatter æbler, druer, kirsebær, mango, grapefrugter, ferskner, blommer og jordbær. (Høj-GI frugt er vandmelon, datoer, ananas og bananer). Alle grøntsager undtagen stivelse (ligesom kartofler) er lavt GI. Mælkeprodukter som yoghurt og mælk er også fint på GI kost. Havregryn og klid korn er lavt GI, og derfor kan forbruges. Bønner fra nyrerne til linser flåde er alle store valg på diæt, som de nærende, høj i fiber og lav på indekset. Nogle kerner er også gode valg, som Byg, brun ris og bulgur.

Værste fødevarer til at forbruge

De værste fødevarer på glykæmisk indeks kost, der er også høj i kalorier og lav i næringsstoffer omfatter vafler, donuts, hvide ruller, baguetter, Makaroni og ost, pasta, chips, gelé bønner og andre slik.

Advarsel

Ikke alle fødevarer med lavt på GI er sund, og nogle meget nærende fødevarer er højt på GI. Ved hjælp af sådanne sort-hvide standarder for "højt GI = dårlig" og "lavt GI = god" skaber modstridende resultater. Som et eksempel, taget fra en GI diagram (Se ressourcer), pund kage er lav på GI på 54, mens en ris kage er høj på 82. Tufts School of Nutrition offentliggjort en undersøgelse foretaget på hjerte-kar-ernæring laboratoriet: det bestemmes, at bruge GI for at vurdere sundhed er vanskeligt, når hver enkeltes evne til at producere insulin er varieret. Et andet problem, undersøgelsen fandt, er at kombinere fødevarer med hvert måltid (som i en sandwich) skaber forskellige GI niveauer. Bør du overvejer hvilken type carb at spise hvis debattere mellem en bagel eller en klid muffin, kan GI være en god ressource. Ellers, alt for mange faktorer findes i vækstfase af en fødevare, som dens kalorieindhold, vitamin, mineral og næringsstof profiler. For yderligere hjælp til at træffe sunde valg på glykæmisk indeks kost, konsultere en registreret diætist.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com