Typer af fødevarer diabetikere spiser

01/04/2012 by admin

Sukkersyge er en tilstand, der er karakteriseret ved manglende evne til kroppen til at regulere produktionen af insulin, som forårsager uforudsigelige blodsukkeret. En ordentlig kost hjælper med at reducere og regulerer blodsukkeret.

Kulhydrater

Ifølge den amerikanske Diabetes Association (ADA), bør diabetiske individer opnå den største del af deres daglige kalorieindtag fra kulhydrater. Fødevarer, der er høj i kulhydrater omfatter korn såsom havre og hvede og stivelse som ris, brød og pasta. Stivelsesholdige grøntsager som majs, kartofler og pinto bønner er en anden kilde af kulhydrater til diabetikere.

Højt proteinindhold

Selvom omkring halvdelen af den diabetiske fødeindtagelse består af kulhydrater, skal mindst 20 procent være afledt af protein. Fjerkræ, fisk og magert udskæringer af oksekød anbefales proteinkilder til diabetikere. Da kød ikke indeholder kulhydrater, de ikke øge blodsukkeret. Plante-baseret protein såsom sojamælk og andre sojaprodukter, bælgfrugter såsom tørrede bønner og ærter samt linser er en anden god kilde til protein. Æg og tofu falder ind under denne gruppe.

Grøntsager

Grøntsager, især mørke grønne, bladgrøntsager grøntsager som spinat og grønkål, er en af de sundeste fødevarer for en diabetisk kost. Dette er fordi de er en fedtfattig kilde til vitaminer, fiber og mineraler. Andre grøntsager i denne gruppe af fødevarer i en diabetisk kost er broccoli, grønne bønner, kål, agurker, tomater, gulerødder og peberfrugter. Når du køber på dåse eller frosne grøntsager og grøntsagssaft, skal du vælge mærker, der ikke har nogen tilsat sukker eller natrium.

Frugt

Frugter tilbyder en anden rig kilde til vitaminer, fiber og mineraler, og også indeholder kulhydrater. Endvidere, de fleste frugter har et lavt glykæmisk indeks. Frugter, der falder ind under denne fødevaregruppe for diabetikere omfatter: æbler, appelsiner, bananer, brombær, jordbær, pærer og druer. Ideelt, frugten skal være frisk, dåse eller frosne, og indeholder ingen tilsat sukker. Frugt kan erstatte stivelse eller korn i et måltid for at opfylde den diabetiske kulhydratindtagelse.

Mælk og mejeriprodukter

Mælk og mejeriprodukter som ost og yoghurt er høj i protein og calcium, og har et lavt glykæmisk indeks. Diabetikere bør vælge fedtfattig eller fedtfri mejeriprodukter at undgå mættet fedt. ADA anbefaler to til tre daglige portioner af mælk og mejeriprodukter til at opfylde de særlige kostbehov af diabetikere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com