Lister over kognitive Tests til at diagnosticere forvirring hos ældre

07/23/2010 by admin

Lister over kognitive Tests til at diagnosticere forvirring hos ældre

Din mor har svært ved at huske at betale hendes regninger. Din far fik tabt køre en velkendte rute i supermarkedet. Er disse normale tegn på forvirring og midlertidig hukommelse bortfalder, der ledsager aldring, eller er de noget mere alvorligt? Screeningstest, administreret af en sundhedsperson, kan indikere muligt kognitiv svækkelse, men mere grundig test kan være nødvendigt at diagnosticere Alzheimers sygdom eller andre demens.

Normal "Senior øjeblikke"

Måske er det mest almindelige eksempel på normal "senior øjeblikke" eller forvirring - i modsætning til kognitiv svækkelse og demens--forskellen mellem glemmer hvor du forlod din bilnøgler, og glemmer, hvad bilnøgler er.

Normal glemsomhed glemmer midlertidigt navnet på en bekendt, og mild kognitiv svækkelse ville hyppigt glemmer navne.

Glemmer nogensinde at vide visse mennesker kunne angive demens.

Alle har lejlighedsvis svært ved at huske et bestemt ord, men kognitiv svækkelse vil resultere i øgede problemer med ord, mens demens forårsager massive tab af verbale færdigheder.

Ur tegning Test

Uret tegning test er en velkendt screeningstest for demens. Patienten bliver bedt om at tegne en urskive med hænder peger på et bestemt tidspunkt, såsom 3:30. Et pænt trukket, præcise ur ansigt er bedømt normale, mens en forvrænget, uigenkendelige ansigt kan være tegn på demens.

Tid og ændre Tests

En af de tidligste tegn på forvirring hos ældre er svært fortæller gang og udfører enkle matematiske problemer. Tid test indebærer ser på et ur i et minut og derefter fortælle testeren hvad tid er vist. I ændring test, patienten er givet $1,80 værd af forandring og bedt om at gøre ændre for én dollar.

Sniffe Test

En tidlig indikation af udbrud af Alzheimers er tab af lugtesans. Folk med mindre kognitiv svækkelse bliver bedt om at identificere varer, har karakteristiske aroma; som citron, kryddernellike, ananas, jordbær, menthol, lilla, naturgas, sæbe og læder. Mangler mere end to af lugte kan indikere en progression til Alzheimers.

Andre Tests

Test af sprogfærdighed kan afsløre forvirret tænkning. Patienten bliver bedt om at navnet objekter i en bestemt kategori, såsom dyr. Navngivning færre end 10 varer kan angive kompromitteret mentale evner. Andre sådanne tests tæller baglæns af syv, der involverer simple matematiske færdigheder; stave et ord frem og tilbage; navngivning af måned og år; og navngive den nuværende præsident for USA. En anden fælles test spørger patienten at lytte til en liste over ord og derefter gentage dem. En patient uden tab af hukommelse og sprog skal kunne huske mindst tre ord.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com