Total skulder udskiftning komplikationer

08/18/2011 by admin

En total skulder udskiftning er udskiftning af skulderleddet med en protese. Slidgigt er formentlig en af de vigtigste grunde til udskiftning af skulderen, men du kan også nødt til at gå igennem en sådan procedure, på grund af mere alvorlige knoglebrud eller traumer af fælles samt andre degenerative betingelser. Mens de fleste mennesker oplever mange fordele fra udskiftning af en skulder, er der altid potentialet for komplikationer.

Mekanisk løsne

En af de mere almindelige komplikationer af en total skulder udskiftning er en mekanisk løsne. Med en lempelse begynder enheden faktisk at adskille fra knoglen. Dette er imidlertid en gradvis lempelse, der sker i løbet af år, foranlediget af bevægelse af arm og skulder. Når det sker i sidste ende, vil du ofte lider af nogle niveauet af smerte. Det kræver således en anden kirurgisk procedure at rette problemet.

Ustabilitet

En anden potentiel komplikation af en total skulder udskiftning er ustabilitet inden for fælles, selv. Meget gerne mekaniske løsne, denne ustabilitet kan ske over tid, men du kan også opleve en manglende stabilitet snart efter den kirurgiske procedure, selv. Hvis du skulle opleve en gradvis ustabilitet, kunne det være et resultat af erosion til knogle eller selve enheden, tab af muskeltonus eller en tåre i et eller flere ledbånd, muskler og andre væv af din skulder. Med postoperativ ustabilitet, kan det være et resultat af "malposition" af det faktiske implantat, en uoverensstemmelse inden for væv af din skulder eller endda overforbrug snart efter udskiftning.

Fiasko

Nogle gange, kan en total skulder udskiftning medføre komplikation af "fejl." I denne situation oplever enheden en slags funktionsfejl, der får det til at mislykkes. Dette kunne være en fraktur i nogle afsnit af protesen, forårsager det kan ikke længere fungere korrekt. Det kan også være en forskel i opbygningen af den enhed, der påvirker den måde, hvor skulderen bevæger.

Infektion

Der er også mulighed for at opleve en infektion. Denne infektion er normalt isoleret til området den kirurgiske procedure, påvirker både skulderleddet og selve enheden. Og mens risikoen for infektion er relativt lav, det kan angive hvor som helst fra en dag efter udskiftning til op mod et år senere. Dog kan en anden infektion fra en anden del af kroppen også påvirke din skulder ledalloplastik, hvilket gør din generelle sundhed en vigtig del af fælles vedligeholdelse.

Hæmatom

Et hæmatom er stort set en form for indre blødninger, forårsager blod at indsamle i og omkring den nyligt erstattede fælles. Men ikke nødvendigvis så alvorlig som andre komplikationer, kan det påvirke den overordnede funktion af protesen og endda føre til en infektion. Som hematoma fortsætter, din skulder ofte bliver møre og kan udvikle nogle blå mærker.

Nerveskader

Det er også muligt at lide nerveskader efter en total skulder udskiftning. Nerveskader normalt finder sted under operationen og kan påvirke skulderen samt den tilhørende arm eller endda hånd. Dette kan forårsage en ændring i sansning og bevægelse inden for disse områder af kroppen, men det er typisk kun et midlertidigt problem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com