Forklaring af DNA-ekstraktion

02/02/2012 by admin

Forklaring af DNA-ekstraktion

Alle levende ting, planter og dyr, indeholder DNA (deoxyribonukleinsyre), der bestemmer de egenskaber arves af deres efterkommere. Ingen to levende ting, undtagen tvillinger, der kom fra en adskilt ægcelle, eller ægceller, indeholder identiske DNA. Udtrække en stikprøve af DNA til laboratorium analyse lyder kompliceret. Laboratorier, der bruger avanceret udstyr, men overraskende, nogen kan udtrække DNA med husholdningsprodukter.

Form

DNA er en nukleinsyre, der indeholder genetiske instruktion og information. Det kommer i form af en spiral strand af to separate, stigen-lignende tråde kaldet nukleotider, der indeholder den genetiske kode. Disse bånd af DNA skal udvindes, hvis de skal være undersøgt og sammenlignet.

Bryde åbne prøven

For at udtrække DNA, skal den biologiske prøve først være brudt åbne. Laboratorier gør dette med specielle maskiner, der vibrerer prøve ved høje hastigheder.

I hjemmet kan du bruge en blender. Du kan udtrække DNA fra kakerlakker eller græs fra din forhave. Tilføje en halv kop af prøven og en knivspids salt i en kop vand og blandes i 15 sekunder ved høj hastighed. Salt hjælper til sidst slå den flydende DNA i fast form, kaldet en bundfald.

Adskiller DNA Nucleus

Hver levende celle er omgivet af en lipid membranen, en slags sæk. Inde i denne sæk er en anden lipid membranen. Den anden sæk indeholder DNA, du er ude efter. Du skal adskille disse to sække. Et vaskemiddel vil gøre. Laboratorier anvender en bred vifte af kemikalier til at gøre det samme. Stamme din prøve, Tilføj to spiseskefulde af vaskemiddel og lad stå i 5-10 minutter. Sætte denne blanding i reagensglas eller andre glasbeholdere, hver omkring en tredjedel fuld.

Frigørelse af kernen

Kernen af DNA er beskyttet af proteiner, der er støbt og foldet rundt om den. For at adskille denne kerne, skal du skære igennem den beskyttende lag af proteiner. Du gøre det med enzymer. Kød tenderizer, ananas juice eller den løsning, der renser kontaktlinser vil give dig de nødvendige enzymer. Tilføj en knivspids af kød tenderizer til hvert reagensglas og rør forsigtigt. Laboratorier har mange avancerede sorter af enzymer til deres rådighed.

Dreje flydende DNA i Solid DNA

Dit DNA er nu i en flydende form. DNA forbliver opløst i vand.

DNA opløses ikke i alkohol. Alkohol vil forårsage DNA til at komme sammen i fast form, en proces kaldet fældningen. Som den gør dette, vil alkoholen fjerne salt, du tidligere har tilføjet.

Langsomt hæld sprit (70-95 procent ethanol eller isopropylalkohol) ned på indersiden af din test tube eller anden beholder. Når du har en blanding der er 50 procent vand og 50 procent alkohol, stop.

Lang, senet molekyler af DNA vil begynde at stige mod alkohol. Som de gør, vil trådene komme sammen, danner trævlet klumper. Du vil se dem indsamle hvor vandet opfylder alkohol.

Du har med held ekstraherede DNA.

Laboratorier, der normalt bruger en centrifuge for at fremskynde dette stadium, men resultatet er det samme.

Du kan bruge et strå for at indsamle DNA, som du kan undersøge under et mikroskop hvis du kan lide.

DNA bekræftelse

Laboratorier anvender ultraviolet lys bedre se DNA. De bruger en fluorescerende dør, der reagerer med DNA eller en gel, der indeholder ethidiumbromid.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com