Hvor lang tid efter eksponering for føler symptomer på svineinfluenza?

12/18/2011 by admin

H1N1-virus, også kendt som svineinfluenza, blev oprindeligt fundet i mennesker i USA i April 2009. Verdenssundhedsorganisationen WHO erklærede det derfor en pandemi på 11 juni 2009. Laboratorieforsøg viste, at mange af generne i H1N1-virus ligner influenza-virus, der normalt forekommer hos svin i Nordamerika; således blev det kaldt "svineinfluenza". Flere undersøgelser viste, at denne virus er helt forskellig fra de influenza-virus, der normalt ses i nordamerikanske svin.

Symptomer

Ifølge CDC, har svin influenza-ramte rapporteret feber, kulderystelser, hovedpine, hoste, ondt i halsen, løbende næse, åndenød, myalgi (muskelømhed), arthralgias (ledsmerter), træthed, opkastning og diarré. Mennesker, der kontrakt svineinfluenza anses at være smitsomme fra den ene dag inden syv dage efter udbrud af sygdommen. Dette ville være perioden af tid, influenza kan overføres til en anden. CDC baseret disse tal på sæsonbestemt influenza data fordi tilstrækkelige data ikke var endnu tilgængelige for H1N1-virus.

Transmission

Svineinfluenza menes at spredes på samme måde, at den sæsonbestemte influenza spredes. Når en smittet person nyser eller hoster, store-partikel luftveje bære dråber bakterier til en nærliggende modtagelig person, som derefter kontrakter virus. Kontakt med forurenet overflade menes også at overføre sygdommen. Alle respiratoriske sekreter og kropsvæsker af H1N1 influenza patienter betragtes som potentielt smittefarlige. Ifølge denne begrænsede oplysninger fra CDC i slutningen af 2009, er inkubationstiden anses for at være mellem en og syv dage. En inkubationstid på en til fire dage anses for at være mere sandsynligt. Inkubationstiden begynder, når en person er udsat for virus og ender på symptomdebut.

Høj risiko

Dem, der anses for at være den højeste risiko for komplikationer er børn under 5 og voksne over 65 år; personer under 18 år, der modtager langtidsbehandling aspirin og kan være i risiko for at opleve Reyes syndrom efter en influenza virusinfektion; gravide kvinder; beboere i plejehjem; og personer med kroniske pulmonal, hjerte-kar-, nedsat, hematological, neurologiske, neuromuskulære, metabolisk eller immunosuppression lidelser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com