Kost for nyre styrke

12/27/2011 by admin

En i ni voksne i USA lider af nyresygdom, ifølge nationale nyre Foundation (NKF). I yderligere, millioner har en øget risiko for ordregivende sygdommen og er helt uvidende om det. Tidlig forebyggelse gennem kost og øget bevidsthed kan hjælpe mange undgå alvorlige nyre komplikationer yderligere ned på linjen. Tre tests er anbefalet af NKF for tidlig påvisning: urinanalyse, blodtryk og glomerulær filtrationshastighed (en test, der fortæller dig, hvor godt dine nyrer filtrering affald). Kost spiller også en central rolle i nyre sundhed.

Funktionen af nyrerne

Den primære funktion af nyrerne er til at holde blodet renset og kemisk balance i kroppen. Hver dag nyrerne behandle 200 quarts af blod til at finkæmme ud af affald og overskydende vand fra systemet, slippe dem ind i blæren som urin. Affald sendes til blodet, efter kroppen har fundet ud af, hvad der er nødvendigt fra den daglige kost for energi og selvstændige reparation. Hvis nyrerne ikke fjerner det overskydende affald fra blodet, vil oprustning af disse toksiner skade kroppen.

Nyre dysfunktion

De to øverste årsager til nyre-sygdom er forhøjet blodtryk og diabetes. Arvelig og medfødt nyresygdom er også på listen sammen med en øget risiko for dem med en familie historie af nyreproblemer. Undertiden fysiske traumer til nyrerne (et ødelæggende slag) eller giftstoffer kan fremme nyresygdom, sammen med den langsigtede forbrug af nogle håndkøbslægemidler og receptpligtige lægemidler. Smertestillende midler er især skadeligt på nyrerne, og dem, der bruger dem regelmæssigt bør tjekke med deres læge om farerne.

Kostanbefalinger

Patienter med svigtende nyrerne kan standse progressionen af deres sygdom og død på et gennemsnit af 33 - 50 procent ved at følge en lav-protein kost. Dette kunne redde dem fra nogensinde at skulle være på dialyse og fjerne behovet for nogle medikamenter. Check med din læge eller diætist til at udvikle en plan, der er egnet til dig. Generelt begrænse høj-protein fødevarer til 5 - til 7-ounce per dag anbefales hvis der lider af nyresygdom. Ud over kød, fjerkræ og fisk, samt andre fødevarer som brød, korn og grøntsager indeholder protein, så sørg for at tælle det i dit daglige indtag.

Efter andre grundlæggende retningslinjer for nyre sundhed vil også støtte dem, der ønsker at forblive raske. Begrænse natrium eller mononatriumglutamat og undgå forarbejdede oste og dåse, marineret eller røget kød; disse emner indeholder normalt høje niveauer af natrium. Undgå at bruge salt i maden og erstatte med urter og krydderier.

Begrænse væsker er også afgørende for personer med nyresygdom, men vidste du drikke en masse vand, når du ikke tørster er en overbelastning af et helt raske nyre? Ifølge Dr. Ben Kim, er kroppen ikke designet som et stykke af VVS-der får renere ved at skylle store mængder væske gennem det. Unødigt belaster dine nyrer med overskydende væske er noget at undgå hvis du ønsker at opretholde sunde nyrefunktion.

Andre kostanbefalinger er at undgå sodavand, alkohol, forarbejdede fødevarer og snacks. At få tilstrækkelig fysisk og følelsesmæssig hvile, frisk luft, er sollys og motion godt for alle dine organer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com