Pros & ulemper ved terapeutisk kloning

01/14/2012 by admin

Terapeutisk kloning er processen med at indføre indsætte celler i en kerne-strippet, befrugtede æg. Stamceller er derefter fjernes fra Foster til at producere nye væv og organer. Stamceller kan også bruges i forsøg behandlinger af sygdomme som Parkinsons. Der er megen debat om terapeutisk kloning, men fordi fosteret dør under denne proces.

Historie

Forskere fra Massachusetts-baserede Advanced Cell Technology annonceret kloning af menneskelige embryoer skal anvendes for at fremme terapeutisk forskning i November 2001. En hudcelle blev indsat i et befrugtet æg, der havde alle genetiske materiale fjernes. Ægget opdelt og teknologi af terapeutisk kloning blev oprettet. I 2002, Californien blev den første amerikanske stat at legalisere terapeutisk kloning af et embryon, og et år senere, Storbritannien blev det første land til at udstede forskning licenser til kloning af embryonale stamceller der oprettes.

Debat

Nogle abort modstandere har kæmpet imod terapeutisk kloning på grund af ødelæggelse af embryonen--de tror, livet begynder ved undfangelsen. De mener også, at indsætte cellerne i et befrugtet æg skaber et menneske. At livet er derefter dræbt når stamcellerne er fjernet. Modstandere af denne form for kloning argumentere for, at drab på et liv at helbrede en anden ikke er berettiget.

Profferne

Terapeutisk kloning giver modtagerne mulighed for lidt at ingen fare i at afvise et transplanteret organ, fordi organ ville have et eksakt match til patientens DNA. Derudover vil der være ikke behov for en organdonor og uden kirurgi kræves for en anden part. Modtageren vil ikke behøver at vente på en donor til at dø før de modtager en livreddende orgel. Terapeutisk kloning er blevet værdifulde for forskere. Det giver forskerne til at teste for mulige kure eller behandlinger af eksisterende sygdomme og lidelser som Parkinsons og sukkersyge. Terapeutisk kloning giver også forskere til at studere regenerering af organer, selv om uoverensstemmelser findes på fordelene ved terapeutisk kloning.

Ulemper

Voksne celler er begrænsende, så terapeutisk kloning er afhængig af stamceller udvundet af embryoer. Stamceller udvundet, er blot en del brugbare. Nogle celler mutere og forårsage svulster i modtagere. For at kunne virkelig helbrede sygdommen, millioner af æg vil være påkrævet, og der er ikke en tilstrækkelig forsyning på dette tidspunkt. Forskere er på udkig efter andre muligheder for at producere nok æg.

Kongressen

Interesse i terapeutisk kloning er høj i Kongressen. Spørgsmålet har tilhængere på begge sider af midtergangen. Brugen af embryoner er imidlertid fortsat et omstridt spørgsmål. Der er næsten enstemmigt at forbyde kloning, men terapeutisk kloning er at få meget støtte fra venstreorienterede lovgivere. Dog er intet blevet sat ind i loven.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com