Ledbånd i skuldrene

05/25/2010 by admin

Ledbånd i skuldrene

Den vigtigste ledbånd i skulderen er indarbejdet i ledkapslen, et ark af bindevæv, der omgiver toppen af humerus eller den bold, der passer ind i labrum eller stikket på skulderen. De kaldes undertiden glenohumeral ledbånd.

Ledkapslen hjælper med at holde sammen på humerus og labrum, og glenohumeral ledbånd kan opfattes som fortykkelse kapsel væv. Disse glenohumeral ledbånd er i tre forskellige områder af ledkapslen: anterior, posterior og ringere.

Forreste Glenohumeral ledbånd

Den forreste glenohumeral ligament, i nærheden af forreste del af ledkapslen, begrænser bevægelse fremad og rotation fra midten af kroppen. Når skulderen er bøjet over 90 grader eller roteret væk fra kroppens midte, den forreste glenohumeral ligament og ledkapslen begge bliver stram og nogen tvungen bevægelse kan rive ligament. Ifølge Sports skade infos hjemmeside indebærer 95 procent af alle skulder dislokation en skadet forreste ligament.

Posterior Glenohumeral ledbånd

Den bageste glenohumeral ligament, nær bagsiden af ledkapslen, begrænser rotation mod midten af kroppen og nedbøjning af skulderen. Det er ikke ofte involveret i skader, men hvis det strammer det kan føre til en tilstand kendt som skulder impingement syndrom, en irritation af rotator cuff og/eller bursa, en væskefyldt sæk omkring leddet.

Ringere Glenohumeral ledbånd

Den ringere glenohumeral ledbånd er en del af den ringere kapsel, som afskalninger nedenfor leddet. Denne ekstra bit af væv giver lodret bevægelse af armen. Både den ringere kapsel og den ringere ligament stramme armen bevæger sig over skulderen. Dette ligament er ikke ofte skadet, men efter perioder med lang stilstand kan det stramme og føre til en tilstand kendt som en frossen skulder, manglende evne til at flytte armen normalt.

Andre skulder ledbånd

Udover glenohumeral ledbånd indeholder skulderen den coraco-acromial ledbånd, som forbinder coracoid, en knogle øverst på skulderen, acromion, den ydre ende af skulderbladet. De to små coraco-clavicula ledbånd tilsluttes den kravebenet eller krave knogle coracoid, og de tværgående humerale ligamenter holder biceps senen i sin rette plads.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com