Hvordan at vælge Ayurvedic Vata fødevarer

09/23/2010 by admin

Ayurveda, kendt som "videnskaben om livet" er en holistisk alternativ sundhed tilgang, der opstod i Indien, og er over 5000 år gamle. Ifølge Ayurveda, er folk gjort op af forskellige kombinationer af de primære elementer i luft, ild og vand. Svarende hertil er de tre "doshas" eller sundhed forfatninger i en persons krop. Disse er Vata (luft), Pitta (brand) og Kapha (vand). Sundhed opnås gennem løbende afbalancering af disse doshas i kroppen. Når en dosha er ude af balance, kan tilsvarende sundhedsmæssige problemer opstå. En vigtig ingrediens i at nå denne balance er kost og spise fødevarer, der medvirke til at skabe balance mellem de andre doshas. Hvis du søger at øge dit indtag af fødevarer, Vata, er her nogle nyttige skridt i evaluering og vælge dem.

Instruktioner

Valg af fødevarer for at øge Vata

• Forstå mad energetik. Hver mad har en kombination af energetik. Det betyder de de har evnen til at øge, lavere, eller har ingen reel effekt på en mere af de tre doshas, Vata, Pitta og Kapha. Når du vælger en Vata mad, Leder du efter dem at øge Vata, og helst lavere Kapha og Pitta. Hvis du bruger en ayurvedisk guide, mad energetik ofte betegnet som V, P, K. V + betyder "forøger Vata."

• Vælge mellem følgende frugter til at bidrage til at øge din Vata. Æbler, tørre figner, meloner, pærer, Granatæbler, hindbær, brombær og blåbær.

• Vælge mellem følgende grøntsager for at øge din Vata. Lucernespirer, artiskokker, bønner, peberfrugt, Broccoli, rosenkål, kål, blomkål, selleri, salat, svampe, Okra, ærter, kartofler og spinat. Popcorn (unbuttered, meget lidt salt) er også en måde at øge Vata.

• Vælge mellem følgende korn og bælgfrugter til at bidrage til at øge din Vata. Byg, rug, Garbanzos, Fava, kidneybønner, linser, Lima og gule ærter.

• Reducere dit forbrug af andre fødevarer, der er høj i Kapha for at øge din Vata. Mejeriprodukter har tendens til at være høj i Kapha, og har tendens til at sænke Pitta. Dette omfatter mælk, smør, ost, hytteost, creme, is og creme fraiche. Sukkerholdige fødevarer også en tendens til at være høj i Kapha.

• Reducere indtagelsen af kød og fiskerivarer. Kødprodukter også tendens til at være høj i Kapha og faktisk ofte lavere Vata.

Tips & advarsler

  • Tilberedning af mad påvirker energetik af en bestemt fødevare. De fleste frugter og veggies er på deres bedste, når der spises rå, med undtagelse af kartofler. Overcooking betydeligt minimerer deres sunde fordele.
  • Ikke slugten på en bestemt fødevare. I stedet rotere blandt dem. Spise en mad i overskud kan faktisk forværre en dosha ubalance.
  • Konserverede frugter og grøntsager har ikke nogen Ayurvedic fordele.
  • Hvis du vil vide mere om Ayurveda og Ayurvedic fødevarer, i afsnittet yderligere ressourcer nedenfor.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com