Hvad er Sebum?

10/18/2016 by admin

Hvad er Sebum?

I Latin betyder ordet sebum "fedt." Derfor er det ingen overraskelse, at sebum er navnet givet til en olieagtig stof produceres af kroppen, der består af fedtsyrer, kolesterol og triglycerider. Som andre olier er sebum vandafvisende. Derfor, den beskytter huden fra mister fugt. Sebum kan findes i alle hud på kroppen undtagen hud på sålerne på dine fødder eller i dine hænder.

Identifikation

Sebum er produceret når androgyne hormoner stimulere visse kirtler i huden, kaldet talgkirtler. Fleste af talgkirtler er placeret på ens ansigt og hovedbund. Stimulering af disse kirtler stiger i puberteten. Som et resultat, er overproduktion af hudfedt typisk i teenage årene. Men produktionen af hudfedt falder med alderen. I voksenalderen producere kvinder generelt mindre talg end mænd, især efter overgangsalderen.

Funktion

Sebum udskilles til hårsækkene og funktioner som et smøremiddel for både hår og hud. Produktionen af hudfedt hjælper med at forhindre hår og hud bliver alt for tør. Når følgeskab af sved, lipider og miljømæssige snavs, danner sebum en olie belægning på huden, kaldes en syre kappe. Syre kappe beskytter huden mod vand tab og bakterielle infektioner.

Effekter

Overproduktion af talg kan have negative virkninger. For eksempel, hår kan blive meget fedtet eller selv begynder at lugte hvis bakterier former; hudfedt selv er lugtfri. Også når sebum er i stand til at blive frigivet af hårsækken, kan porer i huden bliver tilstoppet. Tilstoppede porer er sårbare over for bakterier, som forårsager infektion. Som et resultat, huden bliver betændt og dannelsen af acne ensues. Omvendt er fører mangel på talg til tør hud og øget rynkedannelse.

Misforståelser

Selv om logisk giver det mening at bekæmpe overskydende sebum ved at duppe det, vil dette ikke styre sin produktion. Blotting kan fjerne overflade olie men mindske ikke produktionen af hudfedt. Også, produkter beregnet til at kontrollere olien i huden også har ingen indflydelse på talgproduktion. Sådanne foranstaltninger er ikke forebyggende. De kan dog bruges til at absorbere hvad er blevet produceret og støtte i tørring fedtet hud. Derudover har produktionen af hudfedt intet at gøre med forbruget af fedtholdige fødevarer.

Forebyggelse/løsning

Hvis overproduktion af hudfedt er aktivering acne at bryde hyppigt på din hud, kan øge dit indtag af vitamin A være nyttige. A-vitamin reducerer talgproduktionen og kan findes i mange typer af fødevarer, herunder gulerødder, spinat, cantaloupe, mælk, æggeblommer og mozzarellaost. Ud over at spise flere fødevarer rige på Vitamin A, er reducere dit indtag af fødevarer, der nedbryder Vitamin A, som alkohol og kaffe, også vigtig. Hvis medicinsk intervention er forpligtet til at bekæmpe acne, kan en hudlæge ordinere Accutane, som er særligt effektiv i faldende talgproduktion, fordi det krymper talgkirtler. Også, nogle former for p-piller støtte i reduktion af talgproduktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com