Resons for langsom fostrets vækst

03/31/2010 by admin

Langsom fostrets vækst kan også betegnes som "interuterine vækst begrænsning." I svære tilfælde er den eneste måde at forbedre fostrets vækst til at levere babyen tidligt. Mindre alvorlige tilfælde vil overvåges regelmæssigt. Langsom fostrets vækst er ofte forårsaget af sundhedsmæssige betingelser, som ikke kan kontrolleres af moderen; men i nogle tilfælde moderen kan forbedre fostrets vækst (f.eks. ved at undgå tobaksrøg og luftforurening).

Moderkagen abnormiteter

Moderkagen er det organ, der er ansvarlige for at levere fosteret med ilt og andre nødvendige næringsstoffer. Hvis moderkagen er underudviklede eller forkert udformet, kan dette forhindre fosteret i at få tilstrækkelige mængder af næringsstoffer og ilt. Undertiden for moderkagen kan være placeret på det forkerte sted, som er en betingelse kaldes placenta previa, eller det kan være delvist løsrevet fra livmoderen, som er en tilstand kendt som placenta abruption. En af disse betingelser kan forårsage langsom fostrets vækst.

Hypertension eller Preeclampsia

Kvinder, der har kronisk hypertension eller preeclampsia under deres graviditeter ofte har lav fødselsvægt spædbørn. Når moderens blodtrykket er for højt, snøre blodkarrene. Dette reducerer blodtilførslen til både moderens organer og for fosteret. Fosteret vil have langsom vækst, fordi det ikke får nok blod.

Andre mødres sundhed årsager

Kvinder, der har kroniske sundhedsmæssige betingelser kan have lav fødselsvægt spædbørn. Sådanne forhold omfatter diabetes, seglcelle anæmi, koagulationsfaktor lidelser, diabetes, nyresygdom, hjertesygdom, lungesygdom og antiphospholipid antistof syndrom.Derudover bremser mødres rygning fostrets vækst ved at reducere mængden af ilt, der får til fosteret.

Fostrets Chromosonal abnormiteter

Babyer, der har kromosomafvigelser ofte vokse langsommere end normalt. Sådanne kromosomafvigelser omfatter anencephaly, nyre defekter, Down syndrom eller andre alvorlige fødselsdefekter.

Luftforurening

Forskere på University of Medicine og tandpleje af New Jersey har konstateret, at eksponering for høje niveauer af luft forurening kan øge risikoen for at have en lav fødselsvægt baby. Forskerne mener, at luftforurening kan begrænse mængden af ilt, der får til den voksende fosteret eller kan det ændre normal celleaktivitet. Undersøgelsen fandt at leve tæt på en større highway at udgøre den største risiko.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com