Normalt blodtryk hos teenagere

09/05/2010 by admin

Normalt blodtryk hos teenagere

Overvågning af blodtryk hos teenagere er kritisk vigtigt i forebyggende medicin. Højt blodtryk i teenagere kan være en tidlig advarselstegn af sundhedsmæssige problemer senere i livet. Ved at forstå hvordan til at beregne den normale blodtryk hos teenagere kan vi identificere disse tidlige advarselstegn og guide teenagere mod en sundere fremtid.

Blodtryk værdier

Gennemsnitlige blodtryk for en 15-årig teenager er ca 125/79 mmHg, men nøjagtige alder, vægt, højde og køn skal også betragtes i fastsættelse af ideel blodtryk.

Beregning af BP

Det nationale Institut for sundhed anser en teenagers blodtryk til at være høj, hvis læsning er over 90 percentilen for højde. Nogle læger kan bruge body mass index (BMI) til at beregne ideelle blodtrykket for nogen under 18 år.

Normale variationer

Blodtryk af teenagere kan svinge meget afhængig af hormonelle forandringer i løbet af dagen, aktivitet på den tid og stress. Tre høje aflæsninger, på forskellige dage i træk er nødvendige for at diagnosticere højt blodtryk (hypertension).

Årsager

Teenagere kan have sekundære eller essentiel hypertension. Sekundær hypertension er forårsaget af nyrer eller hjerte dysfunktion. Essentiel hypertension har været knyttet til fedme, dårlig kost, nedsat aktivitet og slægtshistorie.

Betydning

Hypertension i teenagere kan fortsætte ind i voksenalderen og føre til hjerte skade, åreforkalkning, nyreskader og slagtilfælde.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com