Parkinsons sygdom ofte stillede spørgsmål

08/03/2010 by admin

Parkinsons sygdom ofte stillede spørgsmål

Ifølge National Institute for neurologiske forstyrrelser og slagtilfælde er Parkinsons sygdom på grund af tabet af dopamin-producerende hjerneceller. Parkinsons er en tilstand, der resulterer i motoriske system lidelser. Da sygdommen begynder, symptomer såsom rysten i lemmer og ansigt, stivhed af lemmer, langsomme bevægelse og nedsat koordinering når walking bliver synlige. Som sygdommen skrider frem, bliver symptomer værre. Det kan komme til et punkt hvor walking bliver vanskeligt, og udføre simple, dagligdags opgaver bliver frustrerende at fuldføre.

Symptomer

En person, der lider af Parkinsons kan have fortælle eventyret tegn såsom rystelser i begyndelsen faser; Det kan tage måneder eller år før andre Parkinsons-symptomer begynder at manifestere sig selv. En tilstand kendt er som bradykinesi vil i sidste ende hæmmer de hurtig omvandrende bevægelser som man vant. I stedet, skridt vil blive langsommere, eller fødder skal være blandes for at gå. Ifølge Mayo Clinic, kan bradykinesi også gøre det føles som om fødderne er frosset til jorden. Andre symptomer omfatter stive muskler (til punktet at begrænse vifte af bevægelse), manglende evne til at blinke, ændrede tale og demens.

Årsager

Den nøjagtige årsag til Parkinsons er stadig ukendt; Det er muligt, at genetiske mutationer i vores gener eller miljømæssige toksiner kan bidrage til sygdommen. Parkinsons bidrager til en mangel på dopamin, et kemisk ansvarlig for genudlægning signaler til vores hjerne. Når vi taber dopamin, nerveceller i vores hjernefunktion ujævnt, hvilket gør det sværere at direkte eller kontrollere vores bevægelser.

Faktorer

Faktorer som arvelighed kan spille en rolle i Parkinsons. Mayo Clinic hedder, at "der én eller flere nære relative øger din risiko for at udvikle sygdommen." Men selv om arvelighed spiller en rolle, chancerne for at udvikle Parkinsons er mindre end 5 procent. Folk over 50 år normalt har en højere sats for at udvikle Parkinsons, selvom folk, der er midaldrende kan også udvikle sygdommen; mænd er mere tilbøjelige til at få sygdommen end kvinder.

Behandling

Desværre, der er ingen kur mod Parkinsons. Der er dog forskellige medicin anvendes til behandling af Parkinsons, som kombinationen af levodopa og carbidopa, som hjælper i produktionen af dopamin. Når symptomerne ikke reagerer på medicin, kan kirurgi være nødvendig. En procedure kaldet dyb brain stimulation implantater elektroder ind i hjernen, der er tilsluttet et eksternt programmeret enheden kaldes en pulsgenerator, som kan bruges til at minimere symptomer som rysten og langsomme bevægelser.

Søger hjælp

Parkinsons er en langvarig sygdom. Hvis du begynder at opleve symptomer forbundet med Parkinsons, skal du søge læge for at få en korrekt diagnose. Den tidligere diagnose, jo bedre chancer for ikke kun administration af symptomer, men at udsætte de værste symptomer i mange år.

Komplikationer

Parkinsons kan bidrage til andre betingelser. Depression er en almindelig sygdom, der er til stede, før Parkinsons begynder at manifestere. Søvn bliver ofte forstyrret, med hyppige nat opvågninger, problemer med at falde i søvn om natten, eller en tilstand kendt som søvn debut (hvor du ofte falder i søvn) i løbet af dagen. Tygge og synke vil blive vanskeligere som sygdommen skrider frem, som urininkontinens eller manglende evne til at tisse. Forstoppelse og seksuel dysfunktion er også symptomer på sygdommen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com