Den Pros & ulemper ved kloning

04/22/2010 by admin

Kloning ramt mainstream som en videnskabelig debat, når forskerne klonet et lam opkaldt Dolly i 1996. Kloning er en proces, der resulterer i en identisk genetisk kopi af et biologisk produkt som celler, væv, gener eller hele enheder. Efter forskere tog kloning ud over genteknologi simpel DNA til faktiske pattedyr, voksede kontroversen til nye højder.

Forståelse af naturlige kloning

Kloning sker naturligt. Planter og bakterier bruger ofte ukønnet formering, som har tendens til at producere en nøjagtig genetisk kopi. Tvillingerne er et andet eksempel af naturlige kloning, men på et andet niveau. Mens tvillingerne kan dele den samme genetiske egenskaber, er dette ikke tilfældet med deres forældre. Tvillinger genetik afviger fra både den biologiske mor og far.

Forståelse af kunstige kloning

Forskerne bruge kunstige kloning til brug med gener, reproduktion og terapi. "Gen kloning frembringer kopier af gener eller segmenter af DNA," ifølge den nationale Human Genome Research Institute. "Reproduktiv kloning frembringer kopier af hele dyr. Terapeutisk kloning frembringer embryonale stamceller til eksperimenter med henblik på at skabe væv for at erstatte skadede eller syge væv."

Fordele ved kloning

Kloning er gavnlige i områder som medicin, landbrug og videnskab. Kloning af dyr bliver nyttigt, når forskerne ændre dyr at producere essentials for menneskers sundhed. Kloning af dyr kan også reducere antallet af dyr, der anvendes i dyreforsøg procedurer og laboratorier. Kloning kan også beskytte truede arter gennem genindsættelse.

Ulemper ved kloning

Der har været flere mislykkede forsøg på kloning. Den nationale Human Genome Research Institute hedder, "Dolly var den eneste klon fødes levende ud af i alt 277 klonede embryoner." De sundhedsmæssige virkninger, at kloning har haft på dyr er en årsag til bekymring. Kloner er også underlagt en kortere levetid på grund af alder af de celler, der bruges i kloningsprocessen.

Etiske spørgsmål om kloning

Kloning af dyr og mislykkede forsøg på kloning har været anledning til mange etiske spørgsmål. Kloning af mennesker har en direkte indvirkning at udfordringer eller kører i modstrid med de moralske eller religiøse værdier for millioner af mennesker. Der er også det argument, at kloning truer friheden af individualitet. Pro-Life tilhængere imod forskning og ødelæggelsen af reagensglas embryoner.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com