Kan lave jern forårsage Depression?

10/09/2010 by admin

Kan lave jern forårsage Depression?

Depression-lignende symptomer

Når vi indånder, er ilt i luften overført fra vores lunger i blodbanen via bittesmå blodkar. Røde blodlegemer afhente iltmolekyler og overføre dem i hele kroppen. Normale røde blodlegemer har nok af kemisk stof kaldet hæmoglobin til at absorbere iltmolekyler og sender i kroppen.

I et organ, der er mangelfuld i jern, er utilstrækkelig hæmoglobin produceret. Dette resulterer i deforme, mindre og mindre røde blodlegemer. Uden den rette mængde ilt til hjernen og andre vitale organer, sætter træthed. Træthed, dårlig koncentration og moodiness er alle tegn på depression samt tegn på lavt jern. Uden en medicinsk diagnose er det umuligt at fortælle, hvad der forårsager symptomerne.

Jernmangelanæmi

Lavt jern eller jern-mangel anæmi, har flere årsager. Indre blødning, såsom mavesår kan forårsage anæmi. En dårlig kost er en anden. Hos kvinder er graviditet eller tunge menstruationscyklus en væsentlig årsag til lavt jern niveauer. Andre typer af jernmangelanæmi kan være forårsaget af visse receptpligtig medicin.

En simpel blodprøve kan afgøre, om den depression, du føler skyldes lavt jern niveauer. Den gode nyhed er, at lavt jern, især hvis det er forårsaget af kost eller graviditet, let korrigeres. I de fleste tilfælde vil blive ordineret et jerntilskud. Følg de anvisninger, der er givet til dig præcis. Selvom symptomerne forbedres, ikke stoppe jerntilskud uden at rådføre sig med en læge.

Hvis anæmi er forårsaget af indre blødninger eller andre medicinske spørgsmål, vil blive drøftet jerntilskud plus anden behandling. Lavt jern niveauer, der er forårsaget af medikamenter kan kræve en ændring i recepten. Det er derfor vigtigt at se en læge, hvis symptomerne på depression fortsætte længere end en uge.

Forbedre kost

En måde at undgå depression skyldes lavt jern niveauer er at spise en sund kost. Fødevarer, der er rige på jern bør integreres i alle livsstil som en del af at spise sundt.

Popeye havde det rigtige: spise din spinat. Men har ikke et glas mælk eller mejeriprodukter med det. Calcium kan hæmme optagelsen af jern. Alle mørke grønne bladgrøntsager indeholder jern. Grønkål, collard greens, de grønne rødbede, spinat og mørk rød og grøn salat er gode kilder til jern. En anden rigtig god kilde til jern er vandmelon. Det bør være vandmelon, der har røde kød (frø eller ingen frø, det betyder ikke noget). Spise rigtigt kan hjælpe med at forhindre depression er forbundet med lavt jern niveauer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com