Gluten Free Diet & Gluten fri mad

12/25/2010 by admin

Undgå gluten kan have en række fordele, især hvis du har allergi over for gluten eller har været diagnosticeret med cøliaki. Hvis du overvejer at skære gluten ud af din kost, erkende, at det vil tage en stor tålmodighed og ændre den måde du spiser, men over tid vil du lære, hvad det tager for dig at leve gluten-fri, det bliver lettere og fordelene vil sandsynligvis være talrige.

Gluten Basics

Gluten er protein komponent af korn som Byg, hvede og rug. Mennesker kan udvikle en tilstand kendt som cøliaki, som er en reaktion på gluten, der påvirker tyndtarmen. Over tid, denne irritation forårsager skader på de indvendige tarmen og resulterer i evnen til at optage næringsstoffer fra mad. Over tid fører dette til usunde ernæring, som kan have en række bivirkninger på kroppen i almindelighed.

Dem, der har været diagnosticeret med cøliaki bør overveje skæring gluten ud af deres kost så hurtigt som muligt på anbefaling af en sundhedspleje udbyder. Hvis du ikke er allergisk over for gluten dog, kan du stadig fjerne gluten fra din kost, da der kan være fordele for dit helbred og generelle trivsel. Gluten-fri kost har været kendt for at hjælpe med andre sundhedsmæssige problemer, herunder balance mangel, neurologiske forstyrrelser, autisme og ledsmerter.

Undgå fødevarer

Emballage på fødevarer vil ofte annoncere, at produktet er gluten-fri, men hvis emballage ikke specifikt siger så, er der sandsynligvis gluten i fødevarer fremstillet af korn. Fødevarer at undgå er gluten-pakket korn som brød, kiks, supper, salat dressinger, forarbejdet kød, slik, øl og pasta blandt mange andre ting.

De ovennævnte fødevarer kan være svært at undgå i første omgang, og opgaven kan virke utrolig skræmmende. Læring om en glutenfri kost tager tid og tålmodighed, men kan blive sædvanlige over en periode. Du kan føle sig overvældet af mængden af fødevarer, der indeholder gluten, men mange fødevarer, der ikke indeholder gluten, og et væld af ressourcer er til rådighed til at hjælpe dig i gang på din nye kost.

Glutenfri fødevarer

En lang række fødevarer er tilladt på en glutenfri kost, kulhydrater inkluderet. Frugter, grøntsager, kartofler, ris, mejeriprodukter, frisk fjerkræ, fisk og kød og alkoholholdige drikkevarer som vin opfordres på en glutenfri kost. Der er også en bred vifte af fødevarer, der kan findes i lokale købmænd eller helsekost butikker, der er mærket glutenfri. Disse omfatter ting som brød og pasta der er acceptable på en glutenfri diæt, selv ikke forveksles med udtrykket "hvede-fri"; Det betyder ikke det samme som "gluten-free."

Der er en bred vifte af steder online og i kogebøger til at hjælpe dig med at finde gluten-fri fødevarer og opskrifter, der vil gøre dine slankekure nemmere og sjovere. De fleste af de samme fødevarer på en ikke-gluten-diæt kan være nød---de er ofte bare lavet med glutenfri erstatninger, og maden kan smage meget ens. Madsted er stadig mulig, og du kan enten bestille fødevarer, som du ved at være glutenfri, eller ringe i forvejen og drøfte dine muligheder med restaurant personale. Du måtte ønske at indsamle denne form for oplysninger før du starter en glutenfri kost, således at du føler dig parat og velassorteret, og kan hjælpe med at sikre din succes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com