Hvordan er perifer neuropati diagnosticeret?

12/27/2010 by admin

Medicinsk eksamen

Når en patient præsenterer med symptomer herunder følelsesløshed eller snurren i hænder og fødder, følsomhed over for berøring, muskelsvaghed eller skarp smerte, kan en læge ønske at vurdere ham for perifer neuropati.

Det første skridt i diagnosticering er at tage en fuld medicinsk historie. En læge stiller spørgsmål såsom når du første gang bemærket symptomer, på hvilke tidspunkter symptomer sandsynligvis vises og hvilke tidligere eksisterende betingelser, såsom diabetes, du oplever i øjeblikket. Næste, lægen vil foretage en fysisk eksamen. Hvis du oplever symptomer i dine hænder, for eksempel, kan en læge teste dine hænder styrke, fleksibilitet og niveau af sensation, som personer med perifer neuropati kan ikke muligvis registrere varmt, koldt eller endda vibrationer samt andre.

Test

Hvis perifer neuropati er mistanke, kan en læge bestille en blodprøve for at tjekke din vitamin B-12 niveauer, som har været forbundet med perifer neuropati, og en urinanalyse og potentielt en skjoldbruskkirtlen test til at udelukke andre årsager. Yderligere tests kan være bestilles, hvis lægen har mistanke om andre forhold som nyre eller lever sygdommen.

Imaging scanninger

Hvis andre betingelser kan være udelukket, kan en læge bestille imaging scanninger for at få nerver og se, hvis nogen vises beskadiget. Der er en række af Billeddannende metoder, som kan være nødvendige, herunder en computertomografi (CT) scan, som kan identificere vaskulære betingelser, cyster, tumorer og andre betingelser i kroppen. En magnetisk resonans imaging (MR) scanning kan også anbefales at se nervefibre og vurdere potentielle områder af skader.

Invasive test

Mere invasive test kan anbefales at forstå niveauet skader påført på nervesystemet. Disse tests omfatter Elektromyografi, hvor en nål indsættes for at måle den elektriske aktivitet i nerver; nerve varmeledning hastighed, hvor en elektrisk strøm cirkuleres gennem nerver til at måle hastigheden af besked transmission; nerve biopsi, hvor et udsnit af nervevæv er taget og måles; eller en hudbiopsi, hvor en hudprøve måles for tilstedeværelsen af nerveender.

Baseret på den samlede skader niveau og tilstedeværelse (manglende) nerve væv i kroppen, en læge kan diagnosticere perifer neuropati og gøre behandling anbefalinger baseret på tidligere test.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com