Hvad er en endokrinolog læge?

08/17/2010 by admin

Det endokrine system er et kompleks af kirtler, der udskiller hormoner. Hormoner er kemiske budbringere: de rejser gennem blodbanen til specialiserede celler, der styrer stofskiftet, reproduktion, vækst og udvikling. En endokrinolog diagnosticerer og behandler hormonelle ubalancer.

Lidelser og sygdomme i det endokrine System

En endokrinolog hjælper med at genoprette den normale balance hormoner. De hjælper mennesker med stofskiftesygdomme, diabetes, thyreoidea sygdom, osteoporose, hypertension, kræft af endokrine kirtler, overgangsalder, kolesterol forstyrrelser, barnløshed, vækst lidelser og overproduktion eller underproduktion af hormoner.

Endrocrinologist uddannelse

En endokrinolog fuldender medicinsk skole og residency uddannelse. En yderligere tre år af uddannelse er afsluttet i diagnosticering og behandling af hormon betingelser. Mange Endokrinologer specialiserer sig i et område af undersøgelse, som pediatric lidelser, Thyroidealidelse eller reproduktive og menstruation lidelser.

Sammenlignende endokrinologi

Nogle Endokrinologer studere hormoner i forskellige typer af dyr. De sammenligner hvirveldyr og hvirvelløse dyr, leder efter forskelle. Mens almindelige endokrinologi fokuserer på ligheder, har sammenlignende undersøgelser et meget bredere fokus, herunder feltet, miljømæssige, evolutionære og adfærdsmæssige undersøgelser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com