Ting du kan tage eller gøre for at forbedre leverfunktion

11/01/2010 by admin

Leveren fungerer ved at producere stoffer, der nedbryder fedtstoffer; omdanner glukose til glykogen; producerer urea, som er det vigtigste stof i urin; oprettelse af aminosyrer; filtrerer skadelige stoffer fra blodet; opbevaring af vitaminer og mineraler; og opretholde et passende niveau eller glukose i blodet. Med leveren arbejder for at gøre alle disse ting, er det vigtigt, at du tager dig af din lever, således at det er i stand til at fungere ordentligt og hjælpe med at forhindre mange sygdomme.

Ting, du kan tage

Drikker mindst 8 ounce af vand en dag hjælper med at rense leveren. Spis økologisk dyrket friske frugter og grøntsager, fordi de har færre kemiske reststoffer, der kan være giftige for leveren. Spise produkter, der er lavet med naturlige ingredienser og undgå emballerede og forarbejdede fødevarer. Disse indeholder kunstige fødevarer farver og smagsstoffer, kunstige sødestoffer og konserveringsmidler at leveren kan have en hård tid filtrering.

Spise friske eller rå nødder, som de er rigt på umættet fedt. Selv om fisk, kylling og æg er gode kilder til protein, så er bælgfrugter, korn, korn, nødder og frø. Sojabønner, kidneybønner, ærter, hørfrø, solsikke, sesam og græskar frø og linser giver protein, essentielle fedtsyrer, fibre, plantehormoner, mineraler og B-vitaminer til at hjælpe leveren til at fungere ordentligt. Spise masser af friske grøntsager er gode, fordi de indeholder antioxidanter, der kan hjælpe med at helbrede og rense din lever.

For noget sødt, spise friske eller soltørret frugt i stedet for kager og bagværk, der er højt indhold af sukker. Det fedt, der kommer fra sukker omdannes forårsager fatty degeneration af organer, som kan sætte dig i risiko for hjerte-kar-sygdom. Derudover kunstige sødestoffer kan være giftige for leveren og kan forårsage træthed.

Ting du kan gøre

Undgå overspisning og forsøge at undgå at spise når du ikke er sulten, selv om det er måltidet. Spise regelmæssige måltider, når ikke du er sulten tvinger leveren til at arbejde hårdere og lider af overdreven slitage.

Din lever filtrerer og ødelægger bakterier og virus til stede i fødevarer. Undgå regelmæssig genopvarmning af mad som bakterier race i lagrede kogte fødevarer. Undgå overdreven mættet fedt, fordi de kan forårsage leverskader, meget gerne leverskader fra at drikke alkohol. Selv om videnskabelige undersøgelser viser blandede resultater, er marietidsel et supplement, som det ofte foreslås som en behandling for leversygdom fra alkohol.

Form for fedt du spiser får mest indflydelse på din leverfunktion og vægt. En fedt-fri kost, dog ikke godt for din lever, fordi det kunne føre til tør, kløende hud, eksem, hårtab, ledsmerter, nedsat frugtbarhed, øget hyppighed af abort, depression, dårlig hukommelse, langsomme stofskifte, nedsat immunforsvar, hormonelle ubalancer, træthed og kredsløbsproblemer.

Nogle receptpligtig og over-the-counter medicin, rekreative stoffer, naturlægemidler, og vitamin og mineraltilskud kan være giftigt for leveren. Være forsigtig, når du bruger disse, især når det tages i høje doser eller i kombination med andre medikamenter. Fordi leveren behandler toksiner, bør ikke du udsætter dig for giftige væsker og dampe som opløsningsmidler og fortynder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com