Hvorfor Check jeg & O på en diabetiker

10/30/2010 by admin

Hvorfor Check jeg & O på en diabetiker

Jeg & O er en forkortelse for input & output; med andre ord, måling af patientens input (mad og væske) og hendes output (urin, afføring, opkast). Mens jeg & O gælder for mange typer af patienter, der er særlige grunde jeg & O er vigtigt for diabetikere.

Dehydrering

Overskydende produktion i forhold til input kan indikere dehydrering, hvilket kan føre til højere blodsukker. I dette tilfælde dehydrering skal behandles så hurtigt som muligt og insulinniveau overvåges nøje. Hvis overskydende insulin er givet som svar på de højere blod glucose niveauer uden at opdage tilstedeværelsen af dehydrering, blive for meget insulin administreret, fører til hypoglykæmi.

Vægt udsving

Indledende insulin doser for nyligt diagnosticeret diabetikere er hovedsageligt baseret på vægt. Sporing & O kan give et mere nøjagtigt billede af en patients sande vægt ved at lade læger at trække vægten af de seneste indgange.

Hjertesygdomme

Diabetikere har øget risiko for hjertesygdomme, og overskydende væske/elektrolyt gevinster kan være vejledende for kongestiv hjertesvigt, lungeødem eller dårlig hjerte fungerende niveauer.

Nyresygdom

Øget væske gevinster, eller overhydration, kan også være et tegn på tidlig nyresvigt, som patienter med diabetes er også øget risiko.

Overdreven Output og nedsat Insulin behov

Insulin er administreret i bestemte doser i forhold til mængden af kulhydrater indtages. Hvis at mad ikke fuldt absorberet--for eksempel, hvis patienten kaster op--enten insulindosis bør justeres ned eller yderligere glukose skal gives for at undgå en hændelse af alvorlig hypoglykæmi (lavt blodsukker).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com