Målene for osmose & Diffusion i et levende System

07/24/2010 by admin

Diffusion er en proces, der beskriver bevægelsen af partikler fra et område med højere koncentration lavere koncentration. Dette er en passiv proces (ingen energibehov) udnyttet af celler til at udføre en lang række ting, herunder opretholdelse af homeostase og overførsel af næringsstoffer, molekyler og affaldsprodukter for cellulære metabolisme. Diffusion af vand eller osmose, er en af de vigtigste typer af diffusion udnyttet af cellen. Men, hver type af diffusion spiller en integrerende rolle i spredning og overlevelse af celler i alle biologiske systemer.

Osmose

Osmose er betegnelsen diffusion af vand gennem en semipermeable membran som svar på en koncentration gradient. I biologiske systemer, vand betragtes normalt som et opløsningsmiddel og bliver diffus til løsninger af højere opløste koncentration eller hypertonisk løsninger, så en celle for at opretholde homeostase. For eksempel, ville en højere koncentration af natrium inde i cellen lette bevægelse af vand ind i cellen til at fortynde natriumkoncentrationen, hvorved afbalancere koncentrationen af natrium i cellen og med koncentrationen uden for. Osmose er udnyttet i planterne til at opretholde turgor pres inden for deres cellevægge, så de kan beholde en bestemt tilstand af stivhed almindeligvis ses i stængler.

Forenklet Diffusion

Forenklet diffusion er en passiv proces, der giver mulighed for flytning af større molekyler over cellemembranen udnytte integreret Membranproteiner. De to typer af disse proteiner er transportør proteiner og Ionkanaler. Transportør proteiner binder til specifikke partikler uden for cellen og mulighed at flytte gennem cellemembranen ind i cellen. Ionkanaler handle mere som gated-kanaler, der åbner og lukker som svar på visse molekyler uden for cellemembranen. De interagerer normalt med kun opkrævet molekyler; og en elektrostatisk gradient er lavet med passage af disse molekyler ned ion-kanal ind i cellen. Ionkanaler er set i stærkt excitatoriske celletyper, som dem der findes i muskelceller og i nervesystemet. De bruger spænding gradienter lavet af diffusion af ladede partikler ind og ud af cellen til at oprette nerveimpulser anvendes til muskelsammentrækninger og neuron fyring.

Diffusion af gasser

Diffusion kan også forekomme med forskellige typer af gasser. Processen er i det væsentlige det samme, som gasser kan diffuse fra områder af højere koncentration lavere koncentration over gennemtrængelig membraner. Diffusion af ilt og kuldioxid ind og ud af blodlegemer er en vigtig funktion for det respiratoriske system af aerobe organismer.

Komplikationer

Alvorlige komplikationer kan medføre hvis diffusion ikke kan effektivt kunne gennemføres i organismer. Cystinuria er en medicinsk tilstand kendetegnet ved nyrerne manglende evne til at opsuget aminosyren cystin i blodet, ved hjælp af diffusion, og kan resultere i dannelsen af nyresten. Hypoksi er en anden betingelse, der skyldes utilstrækkelig ilttilførsel til væv i kroppen, som ses i pulmonal fibrose, karakteriseret ved ardannelse i lungevæv, som påvirker udbredelsen af ilt i lungerne.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com