Statusmålinger & behandling af fedme

06/09/2010 by admin

Statusmålinger & behandling af fedme

Fedme er et alvorligt problem i USA, såvel som andre udviklede lande rundt om i verden. Nu, hvor folk har råd til at købe al mad de har brug for, og mange fødevarer indeholder usunde ingredienser, folk spiser flere kalorier end nogensinde før. Dagens stadig mere stillesiddende livsstil betyder, at folk ikke brænde disse kalorier, som forvandles til fedt. Fedme er let måles, men behandling af problemet kan være svært for mange, som ikke er villige til at ændre deres livsstil og kost.

Fedme

Ifølge Mayo Clinic, kan en person betragtes som overvægtige når han har et overskud af kropsfedt. Fedme er et alvorligt problem, fordi det reducerer en persons mobilitet og øger risikoen for hjerteproblemer og andre sundhedsmæssige problemer. Omkring en tredjedel af amerikanerne er overvægtige, og dette tal er stigende. Dog kan selv at miste en moderat mængde af vægt forbedre en persons helbred.

Statusmålinger

Et tydeligt resultat foranstaltning for fedme er en persons talje, bestemmes ved at måle omkredsen af taljen. Dette fortæller, som nogle mennesker kun samle fedt omkring deres underliv.

Der er tre vigtigste behandlinger for fedme: bedre kost, mere motion og medicinsk intervention via medicin og kirurgi.

Kostændringer

En person bør stræbe efter at spise færre kalorier, samt spise sundere fødevarer. Hvis en person, der reducerer hans kalorieindtag, men stadig kun spiser fastfood og slik, vil han ikke være sundt. Derfor, en person bør spise mindre og spise bedre fødevarer. Dette betyder generelt, at spise mere plante-baserede fødevarer såsom frugt, grøntsager og fuldkorn, samt begrænse sukker og salt.

Disse kostændringer er meget bedre end fad kostvaner, hvor folk spise kun visse fødevarer eller springe måltider. Disse kan resultere i midlertidig vægttab, men hjælpe en person gøre ikke sundt liv ændringer. Ifølge Mayo Clinic, vægt vil sandsynligvis vende tilbage når en person går off disse kostvaner.

Livsstilsændringer

En ændring i kost bør også være kombineret med mere motion, selvom det ikke behøver at være anstrengende at være effektiv. Ifølge "The New York Times," motion for mænd generelt er mere effektive til vægttab, da de er mindre tilbøjelige til at føle sig sulten efter en træning end kvinder. Men kvinder, der motionerer regelmæssigt er stand til at opretholde deres vægt, lettere og undgå store vægt gevinster. Desuden, når en person har mistet en betydelig mængde af vægt, er motion nøglen til ikke at få det tilbage i fremtiden.

Medicin og kirurgi

Der er nogle recept vægttab narkotika, såsom sibutramin, hvilket gør hjernen tror, det er fuld med mindre mad, og Orlistat, som blokerer fordøjelsessystemet fra absorbere fødevarer. I meget alvorlige tilfælde, når en person fedme er livstruende, kan vægttab kirurgi anbefales. Fælles vægttab kirurgi omfatter gastrisk bypass operation, laparoskopisk justerbare gastriske banding og biliopancreatic omdirigering med duodenal switch, alle manipulere maven, ifølge Mayo Clinic.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com