Sceneskræk fobi

12/31/2010 by admin

Sceneskræk fobi

"Sceneskræk fobi", eller mere simpelt hen "sceneskræk," er frygten for at være i visse steder eller i visse situationer, som på scenen foran folk. Den tekniske betegnelse for denne frygt er "topophobia" og forstå det og din egen frygtreaktioner er de første skridt i at overvinde sine effekter.

Symptomer

Symptomerne opleves med sceneskræk er en manifestation af frygt reaktion og kan variere med hver enkelt. Racing hjerte/øget puls, kvalme, tør mund, racing tanker eller "tomme" sind, sveden overdrevent, kan svedige håndflader eller en stram hals alle være symptomer på sceneskræk.

Effekter

Sceneskræk kan forårsage en følelse af glemsomhed, hvilket gør det vanskeligere at udføre eller komme med en forberedt tale. Øget fyring af nerver kan påvirke lemmer og ansigtsmuskler, forårsager rystende hænder, at rasle papirer eller skælvende læber, der kan rejse over ord. Dem, der ikke forstår og har kontrol med sceneskræk kan være så ubehageligt med disse effekter og flov ved deres fremkomst foran andre, at de kan være ude af stand til at tale godt eller endda på alle.

Teorier/spekulation

En af de mest udbredte teorier om hvorfor sceneskræk opstår, er "kamp eller flugt" reaktionen. En enkelte ser udfører eller offentlige taler som en stressende og potentielt skadelige (følelsesmæssigt og mentalt) situation, så kroppen reagerer ved at forberede det for handling. Adrenalin, et kemikalie i hjernen, er frigivet, når folk er i stressede situationer eller er under angreb. Den udøvende kunstner oplever virkningerne af adrenalin på kroppen, da han eller hun oplever sceneskræk.

Misforståelser

Et fælles begreb er at top eller regelmæssig kunstnere oplever ikke sceneskræk. Dette er ikke sandt; mange kunstnere, offentlige talere og andre, der er forpligtet til at tale foran grupper oplever de samme symptomer af sceneskræk. Disse personer har ganske enkelt lært at forstå, styre og arbejde med deres sceneskræk, snarere end at være holdt op med det. En anden misforståelse er, at sceneskræk er en dårlig ting. Adrenalin rush kan faktisk stor gavn en ydeevne ved at give performer meget energi, så længe han eller hun føler sig i kontrol.

Forebyggelse/løsning

Nøgler til at gøre sceneskræk arbejde, snarere end mod du er forståelse og kontrol. Vel vidende hvad din normale frygt reaktion er og hvorfor det sker vil hjælpe jer at kende at sceneskræk ikke behøver at ødelægge din præstation eller tale. Tage kontrol over situationen ved at være godt forberedt med din brik. Planlægge ud tid før din præstation, så du ikke er i et kapløb, men så at du ikke har for meget inaktiv tid. Træk vejret dybt. Visualisere succes. Uddanne dig selv at tænke positivt. Den fysiologiske reaktion fra din krop er den samme, når du er nervøs, når du er ophidset, den eneste forskel er dine tankemønstre.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com