Hvad er en D-Dimer niveau af 166 betyder?

11/16/2012 by admin

Hvad er en D-Dimer niveau af 166 betyder?

En funktionel kardiovaskulære system skal cirkulere blod på alle tidspunkter. For at levere væv med ilt og næringsstoffer, samt fjerne kuldioxid og affald, blod kan ikke blive stagnerende og skal opretholde sin strømmen i hele kroppen. Blodprop, eller blodprop dannelse, er et alvorligt medicinsk problem, der kan føre til betydelige vævsskade i kort tid. D-dimer niveauer er en nyttig laboratorietest almindeligt bestilt af læger til at vurdere patientens risiko for blodprop dannelse.

D-Dimer betydning

Blodpropper er meget dynamiske strukturer. Langt fra at være en permanent fastholdelsesanordningen, er blodpropper midlertidig stik designet til hurtigt danne men forbliver forbigående nok til opdeling efter tjener deres formål. Når en blodprop former i årerne, et molekyle kaldet fibrin, giver de strukturelle rammer, inden for hvilken størkne er bygget. For at opretholde ordentlig blodgennemstrømning, er disse blodpropper nedbrudt gennem en proces kendt som fibrinolyse eller opsplitning af fibrin mesh. D-dimerer er nedbrydningsprodukterne frigivet i denne proces. Læger kan bruge D-dimer niveauer til at vurdere, hvorvidt koageldannelse og fordeling sker i hele kroppen.

D-Dimer niveauer

Ifølge en 2003 artikel fra "New England Journal of Medicine" betragtes et D-dimer niveau på mindre end 200 mikrogram/liter inden for normale grænser. Undersøgelsen konkluderede, at denne test havde en negativ prædiktiv værdi på 96.1 procent, hvilket betyder, at 96.1 procent af dem for de patienter, der havde en D-dimer niveau lavere end 200 nanogram/liter (ug/L), i sidste ende var besluttet på at ikke have en Trombe når evalueres med andre metoder. Undersøgelsen konkluderede, at udelukke patienter med en D-dimer niveau på mindre end 200 mg/L er en levedygtig diagnostiske strategi.

D-Dimer applikationer

Læger er altid på udkig efter bedre måder at regere i eller udelukke diagnoser; D-dimerer er veletableret indikatorer for fartøjet trombose. Betingelser, såsom lungeemboli, hjerteanfald, slagtilfælde, dyb venøs trombose og intestinal iskæmi, er alle forbundet med forkert koagulation, fører til fartøj obstruktion og vævsdød; disse er de nødsituationer, din læge forsøger at udelukke ved måling af D-dimerer. I nogle tilfælde kan en lidt forhøjet D-dimer niveau af 166 indikere en hypercoagulable tilstand, som det ses i nogle arvelige eller erhvervede sygdomme som kræft. Derfor, mens en D-dimer niveau af 166 ikke angiver stærkt blodprop, den underliggende årsag til hypercoagulability yderligere undersøges af din læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com