Symptomer på dysplasi

02/03/2011 by admin

Dysplasi opstår hos kvinder når unormale celler opretter en præcancerøse tilstand i området reproduktiv i livmoderhalsen. Celleforandringer i livmoderhalsen skaber langsomt voksende unormale celler, der kan tage flere år at blive til kræft. Ifølge womenshealthchannel.com, dysplasi opstår på alle alderstrin, men er oftest udbredt hos kvinder i alderen 25-35.

Identifikation

Dysplasi opstår hos kvinder, når unormal cellevækst former på livmoderhalsen i den indre foring område. Livmoderhalsen er åbningen i livmoderen, hvilket skaber en præcancerøse tilstand når dysplasi celler er til stede. Mild dysplasi er fælles sværhedsgraden af denne tilstand og mange gange vil forsvinde af sig selv.

Symptomer

Der er ingen symptomer til stede, når en kvinde har celleforandringer i livmoderhalsen. En kvinde er diagnosticeret med betingelsen under almindelige fysiske undersøgelser, der omfatter en pap-test. Den eneste gang, vises der et symptom er, hvis en infektion opstår i området.

Årsag

Dysplasi er forårsaget af HPV-virus (human papillomavirus), som overføres seksuelt til kvinder. Ifølge medicinet.com, vil 75 procent af kvinderne være smittet med HPV-virus på et tidspunkt i deres liv. Mange infektioner helbrede uden behandling og udviser ikke nogen symptomer. Faktorer, der kan øge chancen for at få celleforandringer i livmoderhalsen er flere sex-partnere, bliver seksuelt aktive i en tidlig alder, at blive gravid før 16 år, eller at have en stor risiko for infektion af HPV, der forårsager kønsvorter.

Diagnose

Da fysiske symptomer er sjældne i tilfælde af dysplasi, skal en årlig undersøgelse med en celleprøve planlægges. Celler er fjernet fra området livmoderhalskræft ved at skrabe livmoderhalsen med en børste. Cellerne er testet og vil vise en unormal resultatet hvis dysplasi er til stede. På dette tidspunkt, er en Kolposkopi med eller uden en biopsi planlagt. Dette indebærer, at undersøge området med et mikroskop. Hvis en biopsi er nødvendig, vil yderligere celler fjernes for undersøgelse for sværhedsgraden af dysplasi.

Behandling

I tilfælde, hvor dysplasi er mild, indebærer behandlingen overvågning celler gennem regelmæssig celleprøve hver tre til seks måneder. Mange gange betingelsen vil relatere på egen hånd. Moderate og svære tilfælde medføre enten ødelægger eller fjerne celler fra livmoderhalsen område. Ødelægger cellerne udføres gennem en laser behandlingsproces. At fjerne cellerne sker når cellerne findes for at være kræft. De tilgængelige procedurer er kolde kniv conization, loop elektrokirurgisk excision eller en hysterektomi.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com