Symptomer på Diabetes Grossesse

02/04/2011 by admin

Diabetes grossesse, også kendt som svangerskabsdiabetes, opstår, når en kvinde har en højere end gennemsnitlig blodsukker niveau under graviditeten. Hormoner i kroppen under graviditeten blokere typisk insulin, så baby får nok glukose, men når kroppen ikke kan opfylde kravene til ekstra insulin, moderen oplever flere symptomer.

Betydning

Diabetes grossesse opstår typisk efter de første trimester af graviditeten, og effekterne moderen oplever typisk forsvinde efter barnet er født. Selv om betingelsen ikke er en trussel mod moderens sundhed, kan det give problemer under graviditeten og har en effekt på nyfødte. I nogle tilfælde, er at barnet født med type 1 eller type 2 diabetes, erfaringer lavt blodsukker efter fødsel, der kræver glukose tilskud eller er født med medfødte problemer.

Vigtigste symptomer

De fleste kvinder, der har diabetes grossesse tørster kulhydrater og sukker, fordi de har alvorligt lavt blodsukker. Nogle af de vigtigste symptomer på diabetes grossesse er øget tørst; overdreven træthed; behovet for at urinere ofte; sløret syn; irritabilitet; ekstrem sult og trang; og usædvanlige vægttab.

Effekter

Diabetes grossesse kan have flere virkninger på mor og barn, men kan træffes foranstaltninger til at mindske disse virkninger under hele graviditeten. Nogle af de mest markante effekter af diabetes grossesse er dødfødsel; for tidlig fødsel; højt blodtryk; overskydende fostervand; nyfødte med gulsot; og baby der lider af hypoglykæmi. I nogle tilfælde er der også en øget risiko for at få et barn med en hjertefejl eller respiratorisk distress syndrom.

Håndtering af symptomer

Mange af symptomerne på diabetes grossesse kan styres med kostændringer og kosttilskud. Kvinder, der oplever et eller flere af symptomerne på diabetes grossesse muligvis underkastes regelmæssig kontrol af blodsukker, opretholde en sund kost og underkastes en regelmæssig motion rutine. I de fleste tilfælde består kosten af at spise en bred vifte af hele korn, frisk frugt, grøntsager og stivelse. For kvinder, der oplever stadig højt blodsukker, kan en daglig injektion af insulin være påkrævet.

Advarsler

I situationer, hvor symptomerne på diabetes grossesse har været forladt adresseløse, kan moderen opleve en række sundhedsproblemer, der kan skade barnet. Hvis blodsukkeret er for lavt, moderen kan miste bevidstheden og vil savn en glucose supplement for at gendanne blodsukkeret til en sundere tilstand. Almindelige bivirkninger af ekstremt lavt blodsukker omfatter rysten, sveden og ekstrem sult. Moderen skal have blod sukker niveauer overvåges regelmæssigt for at sikre, at hun er sund, og at barnet ikke berøres af mangel på insulin.

Udtrykket "grossesse" er fransk for graviditet, så denne artikel er virkelig om diabetes under graviditeten, eller svangerskabsdiabetes. Jeg har angivet som sådan i indledningen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com