Hvad er årsagerne til Pins & nåle i fingrene?

06/14/2011 by admin

Hvad er årsagerne til Pins & nåle i fingrene?

Nåle, ellers kendt som paræstesi, er en tilstand, hvor man føler unormale nerve fornemmelser i et bestemt område af kroppen, i dette tilfælde fingrene. Disse fornemmelser kan føle sig som prikken, prikkende, følelsesløshed eller brændende, der kan eller ikke kan forårsage smerte og er sandsynligvis resultatet af nerveskader, enten midlertidigt eller permanent. Hvis du lider af kronisk paræstesi af fingrene, du kan have en form for skader på nerverne og bør se en læge.

Nerve kompression eller fastklemning

Dette sker når en nerve bliver fanget i en begrænset plads på grund af traume, betændelse eller sygdom. Generelt, den mindst alvorlige version af dette ville være hvis du hvilede på din side for længe, måske ved at falde i søvn på det, og vågnede med "stifter-og-nåle" fornemmelse i fingrene. Andre forhold, der kan bringe dette på er ben sporer, fælles hævelse på grund af skade eller cyster.

Slagtilfælde

Et slagtilfælde opstår, når hjernen modtager ikke nok ilt for at fungere ordentligt og offer kan have følelsesløshed på den ene side af kroppen, herunder fingrene. Andre symptomer udover paræstesi kunne være pludselig forvirring, problemer med at tale eller forståelse, svært ved at se i en eller begge øjne, svimmelhed, tab af balance eller koordination og sever hovedpine.

Diabetes

Vifte af forskellige metaboliske sygdomme, der påvirker evne til kroppen til at behandle og bruge sukker i den korrekte måde kaldes diabetes. Nerveskader kan være et resultat af sygdommen, og selv om det forekommer typisk i tæer og fødder, det også kan være til stede i fingrene. Dette symptom kan være ledsaget af overdreven tørst og vandladning, træthed, svaghed og sløret syn.

Karpaltunnelsyndrom

Denne betingelse er forårsaget af kompression af medianindkomsten nerve, som løber gennem håndleddet, som sender fornemmelser fra fingre og hænder på rygmarven. Det opstår normalt som følge af gentagne handlinger af hænder og håndled, som forårsager hævelse og betændelse. Denne type af paræstesi normalt manifesterer sig som en brændende og følelsesløshed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com