Lupus symptomer & behandling

06/03/2011 by admin

Lupus er en autoimmun sygdom, hvilket betyder, at kroppen angriber sig selv. Det kan påvirke flere områder af kroppen og skaber mange forskellige symptomer. Det kan variere fra mild til livstruende. Årsagen til denne betingelse er stadig ukendt, selv om genetik synes at spille en rolle. Da dette er en meget kompliceret sygdom, påvirker det hver person forskelligt.

Betændelse

Inflammation er det vigtigste symptom på denne sygdom. Denne inflammation forårsager smerte og skader på organer og samlinger i hele kroppen.

Almindelige symptomer

Hos de fleste patienter påvirker lupus kun nogle organer og ikke hele kroppen. Gigt type, ømme smerter i leddene, samt feber og træthed er nogle af de fleste commons symptomer. Under en opblussen er det også almindeligt at have hævede lymfeknuder.

Andre symptomer

Nogle patienter med lupus opleve udslæt på huden, smerter i brystet ved vejrtrækning, anæmi og følsomhed over for lys. Mere alvorlige former af sygdommen kan forårsage problemer i nyrer, hjerte, lunger og nervesystem.

Mindre almindelige symptomer

Hvis du har lupus, er der en chance for du kan også mærke hårtab, kramper, sår i munden, problemer med unormale blodpropper. Fingrene kan blive hvide eller blå og kold som omsætning er faldet.

Løsning-forebyggelse-behandlinger

Det første skridt i behandling af denne sygdom er at vedtage sunde livsstilsvaner. Ikke ryger, vil opretholde en sund vægt, at få regelmæssig motion og tilstrækkelig søvn bidrage til at holde din krop stærk. Undgå overdreven udsættelse for sol, bruge solcreme og at deltage i en støttegruppe er andre muligheder, der kan hjælpe så godt.

Medicinsk behandling

Der er mange medikamenter, der kan bruges, afhængigt af dine symptomer. Anti-inflammatoriske lægemidler, kortikosteroider, malaria og andre medikamenter kan også blive ordineret. Tal med din læge om, hvilke typer medicin er bedst for din særlige symptomer.

Overvejelser

At tage skridt til at håndtere stress, såsom læring mægling, kan være nyttige. At få regelmæssig checkups vil hjælpe dig fuldt ud administrere dine symptomer og holde styr på ændringer i dit helbred.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com