Hvad er lungekræft i 4: e fase?

05/10/2010 by admin

Stadium 4 lungekræft er den mest avancerede fase af sygdommen. Prognosen for dem med fremskreden lungekræft er ikke godt. Læger ordinere normalt palliativ pleje for dem med stadium 4 lungekræft.

Definition

Læger diagnosticere stadium 4 lungekræft når tumorer forekommer i luftvejene, eller når tumorer spredes til knoglerne eller et andet organ i kroppen.

Identifikation

Læger kontrollere væsker der dækker de ydre membraner af lungerne, kaldes pleural væske, for kræftceller. Hvis pleural væsker indeholder kræftceller, anses det stadium 4 lungekræft.

Betydning

Når tumorer forlader indersiden af lungen, er kirurgi ikke længere en mulighed fordi de pleural væsker indeholder kræftceller.

Behandling

Stadium 4 lungekræft behandling har til formål at skrumpe tumorer at håndtere symptomer og til at bremse metastatisk lungekræft. Indstillinger omfatter kemoterapi, indefrysning af tumor (kryoterapi) og strålebehandling.

Prognose

Chancerne for at overleve stadium 4 lungekræft er meget lav. Kun 1 procent af patienter med småcellet lungecancer er i live efter fem år. For ikke-småcellet lungekræft, chancerne for at overleve fem år spænder fra 2 procent til 13 procent.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com