Tegn & symptomer på kronisk træthed

05/13/2011 by admin

Kronisk træthedssyndrom kan være en bekymrende og kompliceret lidelse. Kendetegnet ved overdreven træthed, er den nøjagtige årsag til kronisk træthedssyndrom stadig ukendt. Mest almindelige i mennesker i alderen mellem 30 og 40, det kan påvirke folk i alle aldre. Og selvom kvinder får kronisk træthedssyndrom oftere derefter mænd, sex generelt betragtes ikke som en specifik risikofaktor. Med korrekt diagnose og behandling, kan kronisk træthedssyndrom styres. Hvis venstre ubehandlet, kronisk kan træthedssyndrom føre til depression, social isolation og problemer med fremmøde på arbejde.

Primære tegn

Kronisk træthed vigtigste symptom er træthed. Ud over dette symptom er der otte officielle symptomer på kronisk træthed. Disse omfatter tab af hukommelse eller koncentration, ondt i halsen, uforklarlige muskelsmerter, hovedpine, unrefreshing søvn og ekstrem udmattelse, der varer mere end 24 timer efter psykisk eller fysisk træning. De sidste to symptomer er smertefulde og forstørrede lymfeknuder i dine armhuler eller hals og smerte der flytter fra én fælles til en anden uden hævelse eller rødme.

Andre tegn

Mennesker med kronisk træthed er også rapporteret mavesmerter, oppustethed, diarré og kvalme som en del af deres symptomer. Du kan også opleve morgenstivhed, smerter i brystet, ørepine og svimmelhed. Mens disse er ikke en del af den officielle definition, er de udbredt blandt syge.

Årsager

Mens en specifik årsag ikke blevet identificeret, er der flere mulige årsager. Disse omfatter depression, jernmangel, anæmi og lavt blodsukker. Derudover er virale infektioner, allergi og dysfunktion i immunsystemet historie også mulige årsager. Lægen vil undersøge dig og også gennemgå dine medicinske historie til at hjælpe med at identificere kronisk træthedssyndrom og mulige betingelser du kan have, der kan spille en rolle i din træthed.

Diagnose

For at opfylde kriterierne for kronisk træthed, skal du have vedvarende uforklarlig træthed i mindst seks måneder. Du skal også have mindst fire af de otte primære tegn og symptomer. Mens der ikke er en specifik test eller diagnostiske procedure til at bekræfte, kronisk træthed, når din læge til konklusionen af test og fjerne andre mulige årsager til din træthed. Din læge vil søge at udelukke ting som søvnapnø, hypothyroidism, spiseforstyrrelser eller svær overvægt.

Behandling

Der er ingen specifikke behandlinger for kronisk træthed. Behandling vil normalt bestå af en kombination af forskellige behandlinger til at afhjælpe symptomer og træthed. Dette kan omfatte moderat daglig motion for at hjælpe med at lindre stress. Du kan også blive bedt om at reducere dit daglige arbejdsmængde for at reducere stress, hvis det er muligt, og gradvist arbejde tilbage til et overkommeligt niveau. Kognitiv adfærdsterapi kan hjælpe erstatte negative tanker med positive og dermed forbedre dine chancer i opsving. Over-the-counter smertestillende medicin og medicin mod depression kan også hjælpe med symptomer på kronisk træthed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com