Hvad er en særlige kulhydrat kost For Crohns sygdom?

05/06/2010 by admin

Den særlige kulhydrat kost er en kost plan designet til at give mennesker, der lider af Crohns sygdom og colitis ulcerosa lindring fra deres symptomer. Der er nogle kontroverser over kosten, og der er lidt forskning tyder på kosten er effektiv. Mange tilhængere af kosten hævder, at efter diæt lettet deres symptomer og endda hjulpet dem opnå fritagelse fra den autoimmune sygdom.

Den kost, som begrænser typerne af kulhydrater, der kan forbruges, blev først kendt offentligt med 1994 udgivelsen af "Breaking the Vicious Cycle" af Elaine Gottschall.

Historie

Den særlige Kulhydrat Diet blev grundlagt af Elaine Gottschall og Dr. Sydney Haas næsten 50 år siden. Gottschall er så 4 år gamle datter, Judy, var blevet syg med svær colitis ulcerosa, og sygdommen var resistente over for konventionel medicin. Konfronteret med kirurgi, der ville fjerne hendes datters colon, som ville tvinge Judy at bære en stomi pose for livet, Gottschall henvendte sig til alternative metoder til behandling.

Efter besøg hos en række specialister, som alle sagde hendes operation var den eneste mulighed, mødte Gottschall Haas, der udviklede en kulhydrater og sukker-restriktiv kost for Judy. Efter flere måneder, Judys sundhed forbedres, og--efter 2 år--hun var symptomfri. I løbet af denne tid, Haas døde og Gottschall blev tvunget til at bevare og fortsætte sin forskning. Hun trådte college og tjent grader i biologi, ernæring biokemi og cellebiologi. Flere år senere, hun samlet hendes personlige erfaringer og forskning i bogen "bryde den onde cirkel: tarm sundhed gennem kost."

Fakta

Kosten er en korn-, lactose- og saccharose-gratis spise plan. Navnet på kosten, "Særlige kulhydrat," henviser til det faktum, at kun en udvalgt gruppe af kulhydrater kan indtages. Kulhydrater tilladt i kosten er alle simple og let fordøjeligt. Stivelse findes i korn, majs og kartofler er ikke tilladt. De fleste sukker er heller ikke tilladt. Honning og 100 procent frugt sirup, såsom ananas sirup, er generelt ikke tilladt. Selv kunstige sødemidler, som aspartam og sakkarin, skal være begrænset. For eksempel, hedder "Breaking the Vicious Cycle" book det, at 1 kan aspartam-sødet diet soda kan forbruges pr. uge.

Fødevarer i kosten

Uforarbejdede kød, æg, nogle typer af bønner, nødder, de fleste frugter og grøntsager og de fleste oste er de vigtigste hæfteklammer af kosten. Bagværk kan gøres ved hjælp af mandel mel og honning som substitutter for korn mel og sukker. I de fleste tilfælde, skal saucer og smagspræparater være hjemmelavet. "Bryde den onde cirkel" tilbyder opskrifter på hjemmelavet salatdressinger, ketchup, barbecue sauce og mayonnaise. Kommercielt gjort almindeligt gul sennep er tilladt.

Teori

Teorien bag kosten er at Crohns sygdom, samt mange andre fordøjelsesforstyrrelser, er forårsaget af en ubalance af tarmbakterier. Den særlige Kulhydrat Diet er designet til at styre tarmbakterier og genoprette en sund balance. Til sidst, fordøjelseskanalen vil blive raske og efterfølgeren kan langsomt genindføre forskellige typer af fødevarer. Sammen med den ensrettede kostplan spise tilhængere hjemmelavet yoghurt. Kommercielle yoghurt og mælk er ikke tilladt på kosten. Yoghurt skal være ordentligt fermenteret (forarbejdede for 24 timer) så at den har sunde bakterier, der hjælper til at genoprette sundhed i mave-tarmkanalen.

Modsatte teori

I øjeblikket, har der været få medicinske og videnskabelige undersøgelser om effektiviteten af den særlige kulhydrat kost. Ifølge en artikel fra den Crohns Colitis Foundation i Amerika (CCFA), har kosten "blandede anmeldelser" fra både læger og tilhængere. Mange læger frygter kosten er for svært at følge og patienter vil blive modløs. De foreslår også, at der er ingen reelle beviser for, at kosten virker. Det bemærkes, at kosten ikke er beregnet til at blive en livslang regime, og nogle læger vil sige, at hvis nogen er dedikeret, ikke kunne det skade for at prøve det. Det understreges at folk efter diæt bør holde sig til deres foreskrevne behandlingsplan og opretholde et ernæringsmæssigt afbalanceret kost.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com