Virkningerne af kemoterapi på milten

06/02/2010 by admin

Kræft som en sygdom bliver mere udbredt, trods bestræbelser på at bekæmpe og indeholder det. Og for hver behandling, som en patient kan modtage, er der normalt en bivirkning. Nøglen er at forstå de behandlinger, der tilbydes, hvad de gør, og hvilke virkninger de kan have på visse dele af patientens krop. Dette gælder for behandlinger som kemoterapi og deres effekt på organer som milt.

Kemoterapi

Kemoterapi er generelt en fange alle kategori af behandling. Kemoterapi refererer til brugen af kemiske agenser, som bruges til at stoppe kræftcellerne i at vokse. Kemoterapi, når korrekt forvaltes, kan bruges til at ødelægge kræftceller, både på kilden til kræften og sektioner, der er længere væk, hvilket gør det en systemisk behandling.

Milten

Milten er en blød, lilla orgel i den øverste venstre område af maven, bag maven og under mellemgulvet. Milten indeholder mange fartøjer, der bære og cirkulerer væske i kroppen. Milten er uløseligt bundet til både blod og lymfe af et organ, og det kan blive negativt påvirket af infektion, maligne sygdomme, parasitter og leversygdom.

Celler

Hvad kemoterapi gør, er at forsøge at finde stoffer eller kombinationer af stoffer, der vil ødelægge kræftceller. Kræftceller er mere eller mindre blot celler, der formerer ud af kontrol. Problemet er, at mange medikamenter, mens de kan målrette kræftceller, kan også være rettet mod raske celler også. Det er ødelæggelsen af disse sunde celler, hvilket kan føre til mange bivirkninger.

Infektion

En af bivirkningerne af kemoterapi, der kan påvirke milten er ødelæggelsen af røde og hvide blodlegemer. Dette sænker immunforsvaret, og kan derefter forlade kroppen åben for infektion. Milten, at være en del af blodgennemstrømningen, er negativt påvirket af infektionen, og manglen på hvide blodlegemer lavet af nogle kemoterapi.

Kontrol

Bivirkninger af kemoterapi har blive bedre forstået af den medicinske samfund, er mere kontrol over dem blevet almindelige. Læger er klar over den kemiske virkning på blodet, og dermed de effekter, der blod har på vaskulære organer som milt. Da kemoterapi er ofte forskellige for hver patient, er kontrollere disse bivirkninger også en individuel proces.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com