Pærer og sollys til behandling af Depression

07/05/2011 by admin

Lys terapi, også kendt som lyse lysterapi eller lysbehandling, indebærer anvendelse af visse intensiteten af lys til at behandle symptomer på depression, seasonal affective disorder, træthed og søvnløshed. Lysterapi anvendes med LED, fluorescerende eller glødelampe løg i en enhed kaldet en lyskasse. I de varmere måneder, kan du bruge lysterapi ved gå udenfor på en varm, lys dag. Hvis du har depression, bør du konsultere din mental sundhedsprofessionel før du begynder enhver form for behandling.

Effektivitet

Ifølge MayoClinic.com, kan lyskasse terapi bruges til effektivt at behandle en række psykiske lidelser. Hvis du lider af depression, kan du opdage, at dine symptomer forværres i løbet af efteråret og vinteren koldere, mørkere måneder. Mens den præcise årsag ikke er helt forstået, mener forskere, at sollys påvirker produktionen af neurotransmittere melatonin og serotonin samt din krops døgnrytmen. I de koldere måneder, reduceret mængden af sollys øger melatonin og reducerer serotonin produktion. Ved hjælp af lys terapi kan forbedre dit humør, energi niveau, søvn cyklusser og appetit.

Ansøgning

Ifølge SAD.org.uk, bør du bruge LED lyskasser, at produktionen ikke mindre end 10.000 lux. Lux er en standard enhed til måling af lysintensitet og handler om den gennemsnitlige intensitet er produceret af solen på en sommerdag. Almindelige elpærer er ikke effektive til behandling af depression eller SAD, fordi de ikke producerer en lysets høj intensitet.

Når du starter lysterapi til behandling af SAD, skal du bruge din lyskasse mindst to gange om dagen for et samlet beløb på 30 minutter. Du behøver ikke at sidde lige foran kassen med lyset blaring i dit ansigt. I stedet sætte din lyskasse lige til siden af dig eller i nærheden, mens du arbejde, udøve, læse eller gøre noget andet.

Når du bruger sollys til behandling af depression, skal du bruge den samme mængde tid udendørs at få den fulde virkning af solens stråler. Fordi motion har også vist sig for at mindske symptomer på depression, kunne jer kombinere de to "behandlinger" ved at udøve under et lys dag. Gå efter en 30-minutters gåtur, frisk løbetur, cykeltur eller vandretur.

Advarsler

Selv om sollys og lys terapi kan være så effektiv som medicin uden nogle af de mere udtalte bivirkninger, der er nogle risici forbundet med behandlinger. MayoClinic.com siger, at brugen af lys terapi i sjældne tilfælde kan forårsage hovedpine, anstrengte øjne, agitation, maniske episoder, kvalme, søvnforstyrrelser og opkastning.

Websiden fastslår også, at visse mennesker ikke skal bruge lys terapi. Hvis du har hudens følsomhed over for sollys, bør du ikke prøve det. Hvis du tager sol-følsomme medicin, såsom visse anti-inflammatoriske og antibiotika, bør du undgå lysterapi indtil høring af en læge.

Også, mennesker med bipolar lidelse eller svær depression bør ikke bruge lysterapi indtil taler med deres mental sundhedsprofessionel. I nogle tilfælde kan lys terapi forårsage mania (en forhøjet følelse af stemning og impulsiv adfærd) i mennesker med bipolar lidelse og selvmordstanker i dem med svær depression.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com