Hvad er en knoglescanning?

08/16/2012 by admin

Hvad er en knoglescanning?

Hvis du oplever uforklarlige knoglesmerter eller betændelse kan lægen bestille en atomprøvesprængning, kendt som en knoglescanning. Bone scan procedure kan afsløre traumer til knoglerne, der andre tests ikke kan identificere. Brækkede knogler og en tidsramme for Hvornår traumet opstod er også muligt med en knoglescanning. Det kan endda pick-up på fysiske ændringer i knoglerne som, blødgørende eller fortykkelse.

Røbestoffer

Sporstoffer er hvad gør knoglen Skan procedure mulig. Røbestoffer er meget små stykker af nukleart materiale, der omtales som "radionuklider". Radionuklider er injiceres i en vene (sædvanligvis i armen), hvor den rejser gennem blodet og ind i knoglerne, organer og væv i kroppen. Ifølge Cancer Center i Santa Barbara tager det normalt overalt fra to til fire timer for knoglerne til at helt absorbere røbestoffer.

Proceduren

Efter radionuklider absorberes kan knogle scanning procedure begynde. MayoClinic forklarer, at patienten ligger på en tabel under knogle scanning procedure. Et instrument, der er kendt som en "gamma kamera", beliggende på en fleksibel metal arm, scanner hele kroppen for at bestemme mønstret af radionuklid absorption. En hel knogle scanning procedure varer cirka 60 minutter og er helt smertefri.

Hvad kan det afsløre?

En knoglescanning kan opdage abnormiteter i knoglerne. Health.com rapporter om, at disse abnormiteter er ofte omtales som "hot-spots", som er områder af knoglen, der indsamler radionuklids i overflod. Hot-spots kan være vejledende for en række lidelser; nemlig gigt og knoglebrud. Men hot-spots kan også betyde mere alvorlige tilstande såsom knogle tumorer og knogle infektioner.

Hvad er risikoen?

Bone scan procedure udsætter en patient for kun mindre mængder af stråling, og bivirkninger er en meget sjælden begivenhed. I virkeligheden, forklarer sundhed fysik samfund (HPS), at bivirkninger af den radioaktive injektion er normalt mindre og består af kulderystelser, udslæt og kløe. Kvalme og opkastning kan også opleves af patienten, sammen med hypo-spænding og svimmelhed. Kvinder der er gravide eller ammende rådes til at informere deres læge før enhver nukleare procedure.

Begrænsninger

En knoglescanning kan være ganske effektiv til at opdage problemer i knoglerne, men proceduren har sine begrænsninger. For eksempel, påpeger alle om tilbage og nakkesmerter, at en knoglescanning ikke kan bestemme abnormiteter i blødt væv. Derfor skal en knoglescanning anvendes i kombination med en medicinsk eksamen og en komplet sygehistorie evaluering, før en diagnose kan bekræftes. Nogle gange kan tilføjelsen af yderligere undersøgelser være nødvendige, herunder en biopsi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com