Tatoveringer & kræft

06/17/2012 by admin

Tatoveringer & kræft

Tatoveringer er udført over hele verden. Virkningerne af tatoveringer, såsom allergiske reaktioner, smitsomme sygdomme og tumorer, kan dog være en årsag til bekymring. Der har været flere tilfælde af hudkræft udvikler sig i en tatovering, men det er uklart om tatoveringer er årsag til kræften.

Prævalens

En 2003 Harris Meningsmåling rapporteret, at 16% af amerikanske voksne har mindst én tatovering. Tatovering er en fælles praksis i andre lande. Teenage piger er især i stigende grad interesseret i tatoveringer, giver anledning til bekymring om mulige komplikationer fra tatoveringer i unge mennesker.

Hudkræft

Hudkræft er en unormal vækst af celler i huden, og det kan synes som en hud uregelmæssigheder som en muldvarp, læsion eller voksagtig bump. Normalt hudkræft udvikler sig på hud, der udsættes for sollys, men det kan også forekomme i områder, der sjældent ser solen. Udsættelse for ultraviolet lys, fra sollys eller solarier, kan øge risikoen for hudkræft, som kan eksponering for nogle giftige materialer.

Tatoveringer og kræft

Der har været flere case-studier af kræft udvikle sig i tatoveringer. En gennemgang af litteraturen om tatoveringer, offentliggjort i "Melanom Research" kom op med 10 tilfælde af tatoveringer er relateret til hudkræft. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at afgøre, om sager som disse er forårsaget af tatoveringer. En anden risiko for tatoveringer er, at enhver misfarvning eller udsmykningen af huden kan gøre det svært at spot kræft, gør tidlig påvisning usandsynligt.

Tungmetaller

Nogle tatovering blæk bruge tungmetaller sådan på titanium og aluminium samt spormængder af giftige metaller som bly. Food and Drug Administration regulerer ikke ingredienserne i tatovering blæk, så det er svært at vide præcis hvad der er i hver farve blæk. Manglen på undersøgelser af langsigtet eksponering for disse materialer gør det vanskeligt at kende de risici i tatovering.

Overvejelser

Yderligere undersøgelser er nødvendige for at afgøre, om tatoveringer spille en kausal rolle i hudkræft. Men tatoveringer kan forårsage andre komplikationer såsom allergiske reaktioner eller sprede smitsomme sygdomme gennem brug af uhygiejnisk nåle.

Folk med tatoveringer skal tjekke sig jævnligt og grundigt at opdage enhver kræft-lignende hud abnormiteter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com