Effekter på cigaretrygere

06/21/2012 by admin

Effekter på cigaretrygere

De negative virkninger af cigaretrygning på mennesker er blevet grundigt overvåget af store sundhedsorganisationer som det Centers For Disease Control og forebyggelse. Ifølge 2010 USA kirurg generelles rapport forbliver cigaretrygning den førende forebyggelige årsag til for tidlig død i USA. Ryge cigaretter har vist sig at øge risikoen for kræft, hjertesygdomme og emfysem.

Kræft

Kræft opstår, når unormale celler vokse i en ukontrolleret fald, ofte fører til død, hvis venstre ubehandlet. Cigaretrygning har vist sig at øge risikoen for flere kræftformer, herunder kræft i lunge, svælg, mave, bugspytkirtel, blære og nyrer. Ifølge American Cancer Society, cigaretrygning tegner sig for mindst 30 procent af alle kræftdødsfald i Amerika. Rygning konti for næsten ni ud af 10 lungekræft dødsfald, og lungekræft er den hyppigste årsag til kræftdødsfald hos kvinder og mænd, rapporter American Cancer Society.

Hjertesygdomme

Omkring 20 procent af alle dødsfald som følge af hjertesygdom i USA er forårsaget af cigaretrygning, rapporterer WebMD. Rygning cigaretter forårsager reduceret omsætning ved at indsnævre arterierne, en person, som kan øge blodtrykket og forårsage koronar hjertesygdom, Ifølge Centers For Disease Control og forebyggelse. Mennesker, der ryger en pakke cigaretter om dagen har mere end dobbelt så stor risiko for lider af et hjertetilfælde som ikke-rygere.

Emfysem

Emfysem resultater fra kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) og er en fælles lungesygdom, der kommer fra ødelæggelse af lungerne over tid. Rygning er den hyppigste årsag til emfysem. Lider af emfysem er ofte forpustet, da de ikke kan levere en tilstrækkelig mængde ilt til lungerne. Svære tilfælde af emfysem kan kræve anvendelse af et indåndingsapparat eller en lungetransplantation.

Passiv rygning

Rygning kan forårsage skadelige virkninger for sundhed til ikke-rygere, som inhalerer røg fra andre mennesker tændte cigaretter eller udåndes røg fra rygere. Ifølge American Cancer Society, passiv rygning har høje koncentrationer af kræftfremkaldende agenser og indeholder mindre partikler, der gør deres vej ind i kroppens celler lettere. 2006 kr. kirurg generelles rapport konkluderede, at passiv rygning forårsager for tidlig død og rygning-relaterede sygdomme hos børn og voksne, der ikke ryger.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com