Hvad er en Normal skjoldbruskkirtel Reading?

08/14/2011 by admin

Skjoldbruskkirtlen er en kirtel, der producerer hormoner, der regulerer dit stofskifte. Det er placeret under adamsæble og er den eneste kirtel i kroppen, som bruger jod til at fungere. Skjoldbruskkirtlen er kontrolleret af hypofysen og hypothalmus kirtler. Som en gruppe, er disse kirtler kendt som endokrine kirtler. En specialist, der administrerer skjoldbruskkirtlen pleje er en endokrinolog.

Thyroid sygdomme er ikke ualmindelige og er forårsaget af kirtel enten overproduktion eller underproducing to hormoner, T4 og T3. En "normal" thyroid læsning kan ikke gøres uden test for mindst én skjoldbruskkirtelhormon sammenholdt med skjoldbruskkirtlen stimulerende hormon (TSH), som er produceret af hypofysen.

T4 hormon

Når du tester for niveauer af T4 hormon, vil din læge bestille en blodprøve kaldet enten en Total T4 eller en gratis T4. Brug af en Total T4 test, betragtes et tal mellem 4,5 og 12,5 som normalt. Ved hjælp af gratis T4 test, er normalområdet 0,7-2.0.

Denne test bør kombineres med TSH og T3 prøverne at få et klart billede af tilstanden.

T3 hormon

Når du tester for niveauer af T3 hormon, vil din læge bestille en blodprøve kaldet enten en Total T3 eller gratis T3. Ved hjælp af samlede T3 test, er normalområdet 60-181. Ved hjælp af gratis T3 test, betragtes et tal mellem 230-420 som normalt.

Denne test bør kombineres med TSH og T4 prøverne at få et klart billede af tilstanden.

TSH læsning

En TSH teste foranstaltninger mængden af TSH produceres af hypofysen. Dette er også en blodprøve. Normalområdet for TSH er mellem 0,5 og 5.0. Kliniske tests udført i begyndelsen af 2000 ' erne viste imidlertid, at nogle mennesker med aflæsninger på 5,0 plan faktisk havde underaktiv skjoldbruskkirtel. På grund af dette bruger nogle læger en skala af 0,3-3.0 ved fastsættelsen af normalområdet.

Det er vigtigt at bemærke, som ovenfor, at TSH-testen er blot en indikator og er ikke overbevisende nok kan betragtes alene og bør kombineres med test for T4 og/eller T3-niveauer.

Hvad betyder det?

Fordi testning for produktion af T4, T3 og TSH individuelt ikke er nok til at bestemme en specifik skjoldbruskkirtlen problem, er det afgørende, at disse test kombineres. Hypofysen kan producerer TSH og registrere på højt niveau, hvis nogen eller ikke nok T4 bliver produceret eller lavere niveauer, hvis for meget T4 bliver produceret. Derudover kan niveau af TSH i blodet være en indikation af en hypofysen problem snarere end en skjoldbruskkirtlen problem. Derfor skal disse resultater anses sammen.

Hyperthyreoidisme

En patient kan diagnosticeres med hyperthyroidisme, også kendt som Graves' sygdom, eller en overaktiv skjoldbruskkirtel, hvis testresultaterne viser høje niveauer af T4 og lavt indhold af TSH. Symptomer på hyperthyreoidisme omfatter vægttab, øget afføring, irritabilitet, søvnløshed og nervøsitet. Hyperthyroidisme kan reguleres på kort sigt med medicinsk behandling og på lang sigt gennem kirurgi eller et radioaktivt behandling til at ødelægge en del af skjoldbruskkirtlen.

Hypothyroidsim

En patient kan blive diagnosticeret med hypothyroidisme, eller en underaktiv skjoldbruskkirtlen, hvis testresultaterne viser lave niveauer af T4 og høje niveauer af TSH. Symptomer på hypothyroidisme er træthed, vægtforøgelse og manglende motivation. Hypothyroidisme reguleres nemt med medicinsk behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com