Kan et slag forårsage en kognitiv forstyrrelse?

12/02/2011 by admin

Skader

Sommetider kan en svær apopleksi (cerebrovaskulær okklusion) forårsage skader på hjerneceller af lukke blodgennemstrømningen, dermed fratage dem af ilt. Afhængigt af del af hjernen, hvor dette sker, kan de beskadigede celler påvirke tænkning, hukommelse og organisatoriske funktioner.

Som er tilfældet i åreforkalkning i hjertet (åreforkalkning), opbygge plaque indskud i år i blodkarrene, der forsyner hjernen, indtil en blodprop dannes der stopper blodgennemstrømningen og forårsager et slagtilfælde. Slagtilfælde er den tredje hyppigste dødsårsag i USA, efter hjertesygdomme og kræft.

Risikofaktorer for slagtilfælde med kognitiv svækkelse også parallel dem af hjerteanfald---højt blodtryk, høje niveauer af blodlipider (fedtstoffer), åreforkalkning i store arterier i hjertet eller hjernen, diabetes, rygning og mangel på motion.

Tegn på skader på hjernefunktion efter slagtilfælde omfatter tale og sprog vanskeligheder, bremset tilbagekaldelse og forringelse af analytiske, fortolkende, planlægning og organisatoriske evner. Den kognitive skader, der følger efter apopleksi kan fremskynde indsættende demens og Alzheimers sygdom, ifølge resultater af forskere ved Mayo Clinic.

"Slagtilfælde er en vigtig bidragyder til sen-life værdiforringelse i hukommelse og tænkning," ifølge David Knopman, MD, en Mayo Clinic neurolog. "Forebyggelse af slagtilfælde er derfor et vigtigt mål for at reducere antallet af tilfælde af mild kognitiv svækkelse og demens senere i livet."

Risikofaktorer

Kosten og medicinske kontrol af kolesterol og blodtryk kan hjælpe forsinkelse eller stoppe gradvis forringelse af kognitive evner. Regelmæssig motion og aspirin har også fundet lavere risiko, som ikke ryge og spise et lavt fedtindhold, fiberrig kost.

Screening for værdiforringelse

Spørg din læge om regelmæssig screening for kognitiv svækkelse og potentielle udbrud af Alzheimers sygdom. Januar 2007-udgaven af Journal af geriatriske Farmakoterapi antyder screening retningslinjer: personer i alderen 65-74 bør have skønsmæssige screening for kognitiv svækkelse bemærket af patienter eller plejere; 75-84 år har brug for årlige eller halvårlige screening hvis tegn på kognitiv svækkelse er indlysende; mennesker 85 år og ældre bør alle have årlig screening for alle patienter.

Narkotika

Tre stoffer oprindeligt udviklet til behandling af Alzheimers sygdom har vist lovende i behandlingen af kognitiv svækkelse. Donepezil, en cholinesterasehæmmere, anvendes til behandling af vaskulær demens. NMDA receptor agonist memantin bruges til behandling af mild til moderat vaskulær demens. Og cholinesterasehæmmere galantamin anvendes til behandling af vaskulær demens og Alzheimers sygdom kombineret med cerebrovaskulær sygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com