Hvad er den Hammer, ambolt & stigbøjlen dele af?

09/29/2012 by admin

Hvad er den Hammer, ambolt & stigbøjlen dele af?

Hammer, ambolt og stigbøjle er de almindelige engelske udtryk for tre knogler i øret og er en del af det auditive system. Henholdsvis er de rette vilkår for disse tre knogler malleus, ambolt og stapes. Hammer, ambolt og stigbøjle, som er de mindste knogler i den menneskelige krop, udgør en del af mellemøret kaldes øreknoglerne.

Hammer, ambolt og stigbøjle er dele af det indre øre

Det menneskelige øre består af tre hoveddele, det ydre øre, det indre øre og mellemøret. Mennesker ting høre ved første picking up lydbølger gennem det ydre øre. Disse bølger derefter Skriv øregangen og nå trommehinden, som er ved indgangen til mellemøret. Inde i mellemøret er de tre små knogler kaldet hammer, ambolt og stigbøjle, som arbejder sammen om at overføre vibrationer til det indre øre.

Hvordan disse knogler arbejde

Når lydbølger rammer trommehinden, begynder det at vibrere. Trommehinden passerer disse vibrationer på små hammer knoglen. Ambolten, som berører hammeren, så opfanger vibrationer og sender dem ind på stigbøjlen knoglen. Endelig passerer stigbøjlen vibrationerne ud af mellemøret til en væske-fyldt sæk i det indre øre. Lille strukturer i det indre øre kaldes hårceller afhente signalerne, og de sende igen elektriske signaler til hjernen via hørenerven, som i sidste ende processer som lyd.

Hvad kan skade Hammer, ambolt og stigbøjle?

Hvis hammer, ambolt og stigbøjle er beskadiget, kan det forårsage permanent høretab. Beskadigede øreknoglerne kan være forårsaget af en genetisk sygdom, en fysisk traume mellemøret, en dårlig hjernerystelse eller en alvorlig infektion. Mens de fleste øreinfektioner vil have ikke permanent kunne negative virkninger, en svær en venstre ubehandlet muligvis beskadige disse små knogler. Objekter, punkterer af trommehinden kan også skade hammer, ambolt og stigbøjle. En dårlig hjernerystelse kan også forstyrre den måde, disse knogler og trommehinden arbejder sammen, som også kan føre til permanent tab af hørelsen.

Pleje og reparation af Hammer, ambolt og stigbøjle

For at forhindre skader på hammeren, ambolten og stigbøjlen, sætte ikke objekter, skarpe især dem ind i en øre, som de kan briste trommehinden og potentielt skade disse bittesmå knogler. En person lider af en svær øreinfektion bør se en læge hurtigt og ikke vente på en skade at helbrede på egen hånd.

Hvis en person lider af en arvelig defekt på disse knogler, kan han muligvis har det kirurgisk repareres. For eksempel, i en sådan tilstand, der kaldes otosklerose, hammer, ambolt og stigbøjle ikke vokse korrekt og til sidst stoppe sender vibrationer til det indre øre. For at helbrede denne tilstand, kan en kirurg erstatte stigbøjlen med en kunstig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com