Hvad er et øje Floater?

07/17/2013 by admin

Øje flydere er forsvindende lille tråde af fiber, kondens eller celler, der findes i glaslegemet (gelé-lignende stof) i øjet. Folk ser disse små tråde som flydende mørke pletter, når trådene kaster en skygge på nethinden. Skyggerne synes at flyde fordi øjet bevæger sig fra side til side eller op og ned, trådene bevæger sig så godt. Næsten alle har øje flydere i et eller begge øjne i en alder af 70 efter, MedicineNet.com, og de er helt harmløse i sig selv. Hvis antallet af flydere pludselig stiger, eller de ledsages af blinkende lys, kan det være et tegn på et mere alvorligt problem.

Tegn og symptomer

Øje flydere ligner normalt gennemsigtig grå-sorte pletter, strenge eller klumper drivende om i dit synsfelt. De er mest mærkbar, når man ser på en almindelig, lys baggrund, såsom en blå himmel eller en hvid væg. Du kan mærke, at når du forsøger at fastsætte dit blik over dem, de synes at glide lige uden for din punkt i fokus. Du kan ikke se dem alle tid--det meste af tiden, de glider til bunden af glasagtige, uden for din synsvidde.

Årsager

I de fleste tilfælde udvikler eye flydere med alderen. Som en aldre bliver glasagtige mere flydende, at skabe små lommer af flydende gel, som ses så som flydere. Floaters vises også, når nogle af millioner af mikroskopiske fibre, der tillægger nethinden bliver tykke og tætte med alderen. Nogle ikke-aldersrelaterede årsager til eye flydere omfatter tilfældige cellulære materiale flyder i dit øje, røde blodlegemer, der glider ind i dit øje som følge af blødning, en retinarift, diabetisk retinopati eller betændelse i glaslegemet.

Diagnose

Hvis du har mistanke om, at du har øje flydere, bør du besøge en øjenlæge. Lægen vil gøre hendes diagnose ved at tage et kig inde i øjet. Først, vil hun sætte dråber i dit øje, der vil spile din elev. Når din elev er tilstrækkelig udvidet, vil hun undersøge øjet med en oftalmoskop. På den måde, hun vil kunne se flydere for sig selv og fortælle dig, om der er nogen andre abnormaliteter, der skal undersøges.

Behandling

Der er ingen sikker, effektiv medicin eller behandling for at fjerne eller mindske flydere. Der er nogle diskussion at flydere kan blive fjernet ved hjælp af laser, men beviser er anekdotisk og effektiviteten er ikke bevist gennem kliniske forsøg. Normalt søger folk ikke behandling af flydere. De fleste mennesker vænnet efterhånden sig til dem, og meget ofte de fleste flydere fade over tid.

Advarsel

Mens flydere, selv ikke er farlig, kan en pludselig stigning i antallet af flydere du se (især hvis ledsaget af blinkende lys eller diset vision) betyde en retinarift eller løsrivelse, som begge kan forårsage permanent synstab hvis ikke behandles omgående. Hvis disse symptomer opstår, ringe til en øjenlæge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com