Sådan Cope med anæmi

11/13/2010 by admin

Sådan Cope med anæmi

Hvis du er på udkig efter måder at håndtere anæmi, kan du være glad for at lære, at de fleste tilfælde er midlertidige og at du bør starte følelse bedre, næsten så snart behandlingen påbegyndes. Hvis, dog, du lider af perniciøs eller svær anæmi, skal du finde måder at håndtere det i en længere periode. Heldigvis, små ændringer i din kost og livsstil kan have en stor indvirkning på hvordan du føler.

Instruktioner

Håndtere anæmi

• Planlægge en aftale med din læge hvis du oplever symptomer, der kan indikere anæmi (såsom overdreven træthed), og som du ikke kan tillægge en indlysende årsag. Jo tidligere du er diagnosticeret, jo hurtigere kan du begynde at tage medicin eller at gøre livsstilsændringer for at forbedre din tilstand.

• Være klar til at følge op på behandlingen. Nogle typer af anæmi kræver langvarig pleje (B12 eller thalassæmi Jernmangel anæmi kræver medicin for livet), mens andre kan behandles med en aggressiv runde af ændringer, medicin og kosttilskud. I alle tilfælde er det vigtigt at komplet behandling for at forhindre anæmi fra vender tilbage eller værre.

• Langsom, indtil du føler dig bedre. En af de mest almindelige symptomer på blodmangel er træthed. Ændre dine daglige vaner, sover mere og skifte til mindre krævende motion metoder er alle gode måder at beskæftige sig med træthed. NAP ofte og ligge ned, hvis du føler dig svimmel eller uklar.

• Spis afbalancerede måltider. At sikre du får en god del af kulhydrater til proteiner vil resultere i mere energi og mindre af søvnighed forbundet med fordøjelsen. Vælg at spise hyppige, små måltider i stedet spise tre store måltider om dagen. Dermed vil gøre fordøjelsesprocessen lettere og gøre dig mindre træt og træg.

• Ophold varme. Anæmi kan gøre det vanskeligt at håndtere koldt vejr, især hvis det er også fugtigt, hvor du live. Kjole i lag, så du kan tage noget ud i tilfælde af du blive for varmt, men fejle på den varme side, hvis du er i tvivl.

• Drik en masse vand. Staying hydreret vil forbedre dit energiniveau og vil hjælpe dig genopbygge efter træning. Vand er også vigtigt, hvis du er at tage jerntilskud, da disse kosttilskud har en tendens til at forårsage forstoppelse hos de fleste patienter.

Tips & advarsler

  • Tal med din læge hvis du oplever problemer med beskæftiger sig med dine symptomer. Anæmi, der er så alvorlige, at det forstyrrer dit daglige liv kan indikere komplikationer eller være knyttet til mere alvorlige problemer.
  • De fleste tilfælde af anæmi bør gå væk efter et par ugers behandling.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com