Information om influenza skud

11/15/2013 by admin

Information om influenza skud

Vacciner mod influenza gives årligt. De er normalt gives ved injektion og indeholder tre stammer af inaktive (dræbt) virus. De virus, der er brugt er udviklet i æg. Ifølge Center for Disease Control og forebyggelse (CDC) udvælges stammer, der er baseret på indstillingen for det pågældende år. Et alternativ til en injektion er en næsespray vaccine, der kan gives til alle i alderen 2 og 49, så længe de er raske og ikke gravide.

Der bør få det

Influenza skud er for alle, der ønsker at have dem, men er stærkt anbefales til børn fra alderen 6 måneder til 19 år, gravide kvinder, mennesker, der er 50 eller ældre, dem, der har visse kroniske medicinske problemer og alle, der bor i et plejehjem eller langvarig pleje facilitet. Derudover viser CDC, at dem, der pleje eller leve med folk, der er en høj risiko for at udvikle influenza komplikationer opfordres til at blive vaccineret. De omfatter sundhedspleje medarbejdere, medlemmer af husstanden, der er i kontakt med høj risiko personer og husstandens medlemmer af dem, der yder pleje til børn yngre end 6 måneder gamle.

Effektivitet

Effektiviteten af influenza skudt er afhængig af om de stammer, der blev givet var de samme som dem, der er i omløb. Hvis de stemmer overens, kan skuddet forebyggelse af influenza i omkring 70 procent til 90 procent af dem yngre end 65, Ifølge CDC. Effektivitet er mellem 30% og 70% i forebyggelse af indlæggelse blandt ældre og kronisk syge. På plejehjem kan det forebygge alvorlige sygdomme og komplikationer, der kræver indlæggelse med 50 procent til 60 procent, og dødsfald af så meget som 80 procent.

Bivirkninger

Bivirkninger er normale og kan vare en dag eller to efter influenza skudt. Du kan opleve hævelse, rødme eller ømhed i stedet for indsprøjtningen, lav feber og muskel ømhed. Alvorlige bivirkninger er sjældne, men kan omfatte en allergisk reaktion og Guillain-Barre syndrom. Symptomer på Guillain-Barre syndrom omfatter feber, muskelsvaghed og nerveskader. Ifølge CDC, hvert år kun omkring en i 100,000 udvikle denne sygdom.

Der bør ikke få det

Dem, der ikke bør få influenza skudt omfatter alle, der tidligere har haft en alvorlig allergisk reaktion på vaccinen eller æg. Enhver, der har en historie af Guillain-Barre syndrom kan også udelukkes. Du bør diskutere det med din læge, hvis begge tilfælde gælder forud for at få en influenza skudt. Desuden, hvis du har feber dag din planlagte til at modtage dit skød, kan din læge eller sygeplejerske tyde på at det blive forsinket indtil du er bedre.

Risici og komplikationer

Selvom du ikke kan få influenza fra at have en influenza skud, er der nogle risici og komplikationer, der kan opstå. Ifølge CDC er risiko for alvorlig skade eller død bemærkelsesværdigt lille. Men der er potentielle problemer. En livstruende allergiske reaktioner kan omfatte symptomer på hæshed, hvæsen, vejrtrækning vanskeligheder, nældefeber, svaghed, bleg hud, hurtig hjerterytme eller svimmelhed. Disse symptomer kan forekomme inden for et par minutter modtage kort eller så meget som et par timer senere. Hvis du har sådan en reaktion, bør du straks kontakte din læge.

Influenza klinikker

Influenza skud er ofte givet på lokale sundheds-afdelinger og i nogle læger kontorer. The American Lung Association tilbyder en Flu Clinic Locator. Ved at indtaste dit postnummer i søgningen, kan du få listen over klinikker i dit område, deres steder, kort, telefonnumre, datoer og tidspunkter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com