Forskellen mellem svin & fugleinfluenza

02/03/2012 by admin

Forskellen mellem svin & fugleinfluenza

CDC hjemmeside kalder 1918 fugl influenzapandemi--som inficeret omtrent en tredjedel af verdensbefolkning og dræbte mellem 50 og 100 millioner mennesker--"mor af alle pandemier," og hedder det, at alle pandemier siden 1918 har været forårsaget af "efterkommere" af denne virus, herunder 2009 svineinfluenza pandemi. Men en ny og dødbringende fugleinfluenza blev indført i begyndelsen af det tredje årtusinde adskiller sig fra svin influenza på flere måder.

Risikoen for smitte

Sammenligne de to former for influenza virus, svineinfluenza synes at forskere til at være meget mere smitsom eller sandsynligt inficerer mange flere mennesker end fugleinfluenzaen, fordi det spredes nemt via menneske til menneske kontakt (såsom hoste uden at dække ansigtet eller rystende uvaskede hænder). Aviær eller 'fugl' influenza spredt ikke så let. Aviær influenza smitter også, efter sigende kun de mennesker, der har haft direkte kontakt med fugle smittebærere.

Geografiske placering

Selv om 2009 svineinfluenza pandemi spredt over hele kloden, det stammer fra Mexico og først bredte sig Nordpå Amerika. Omvendt, turn-of-the-århundrede fugleinfluenza angiveligt stammer fra Asien og havde ikke--fra April 2010--spredt videre end Østeuropa og Afrika. Det var ikke markant tilstede i Vesteuropa eller Amerika.

Genetiske strukturer

Svin flu og fugleinfluenza adskiller sig i deres genetiske struktur. Hemagglutinin, der forårsager røde blodlegemer at klamre sig til hinanden, og neuraminidase, et enzym, er almindeligt forekommende i influenza virus. Svineinfluenza, udpeget H1N1 af forskere og fugleinfluenza, kaldet H5H1, adskiller sig fra hinanden i den slags hemagglutinin og neuraminidase, der udgør deres gen strukturer, ifølge Testcountry.org.

Ikke helt svineinfluenza

Ifølge webstedet Flu.Gov repræsenteret svin influenza-virus, der opstod i 2009 i Mexico og blev en verdensomspændende pandemi senere samme år faktisk en "Double reassortant" virus. "Selv om hver separat gen segmentet af virus er blevet fundet i svin tidligere, de enkelte gen segmenter af virussen stammer fra mennesker, fugle, nordamerikanske svin og eurasiske svin."

Farligere

Selvom anses af videnskabsfolk for at være farligere end svineinfluenza og iagttog for tegn at det kunne blive en pandemi, inficere fugleinfluenza normalt ikke mennesker. Mere end halvdelen af alle registrerede infektioner har dog været dødbringende. I sammenligning blev 2009 svineinfluenza stamme smitsomme og farlige men ikke meget dødbringende. Webstedet Flu.Gov bemærker, at to tredjedele af de mennesker indlagt med det havde andre medicinske tilstande, der satte dem særligt udsatte for komplikationer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com