Kost til patienter med forhøjet kolesterol

04/30/2012 by admin

Hvis du har været diagnosticeret med højt kolesteroltal, er der en række fødevarer, der kan medvirke til at sænke din niveauer. En sund ændring i din kost kan i sidste ende fjerne behovet for at tage kolesterol-sænkende medicin og det behøver ikke nødvendigvis at betyde en større kost omlægning. Et par justeringer hist og her kan gøre en stor forskel.

Skære fedtet først

Når du satte sig for at gøre kolesterol-sænkende kostændringer, overveje at reducere de typer og mængder af fedt du spiser, der kan være medvirkende til din højt kolesteroltal.

Når du begynder at trimme det fedt, koncentrat på mættet og transfedt. Mættet fedt findes i nogle olier og i kød. Transfedtsyrer anvendes ofte i emballeret småkager, kager og kiks.

Olivenolie

Hvis du stadig madlavning med vegetabilsk olie, kan du erstatte det med olivenolie. Olivenolie er pakket fuld af antioxidanter, der kan ikke blot sænke din "dårlige" kolesterol (LDL) men holde din "gode" kolesterol (HDL) upåvirket.

Det er let at indføre oliven olie i din daglige kost. Det kan bruges i stedet for smør, når basting kød, sautéeing grøntsager, eller det kan være kombineret med eddike som en hjemmelavet salat dressing.

FDA siger, det tager ca 2 spsk eller 23 gram olivenolie hver dag for at dit hjerte til at høste det størst mulige udbytte.

Havregryn til Fiber

En skål havregryn til morgenmad er en fantastisk måde at starte dagen. Havregrød er fuld af opløselige fibre, som synes at mindske optagelsen af kolesterol i dine tarme.

Det tager et minimum af 10 gram opløselige fibre hver dag til at sænke din samlede "dårlige" LDL-kolesterol. Der er 6 gram fiber i halvanden kopper kogt havregryn. Du kan tilføje en ekstra 4 gram ved at tilføje en banan eller anden frugt.

Andre fødevarer med højt opløselig fiber omfatter æbler, pærer, kidneybønner, knap og svesker.

Omega-3

Omega-3, findes i fiskeolie, synes at hæve "gode" HDL-kolesterol. Mindst tre portioner 4-ounce portioner af fødevarer rige på omega-3 er anbefalet ugentligt.

Vilde laks, sardiner og ansjoser er pakket fuld af omega-3. Andre store kilder er berigede æg, valnødder, sojabønner og jorden hør.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com